Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Tekne ve yat sektörü ‘büyük buluşmaya’ hazırlanıyor
2024 yılının denizcilik alanındaki en büyük etkinliği Bosphorus Boat Show için geri sayım başladı. Bosphorus Boat Show 17-24 Şubat tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.



Bosphorus Boat Show, 17-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.

2024 yılının denizcilik alanındaki en büyük etkinliği olan Bosphorus Boat Show için geri sayım başladı. 17-24 Şubat tarihleri arasında Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarda 250’den fazla katılımcı, 1500’den fazla ürün ve hizmetini sergileyecek. 65 binden fazla ziyaretçinin beklendiği fuar, 45 bin metrekarelik alanıyla dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük kara fuarı olacak.

Tekne ve yat sektörü 17-24 Şubat tarihleri arasında Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) tarafından gerçekleştirilecek ‘büyük buluşmaya’ hazırlanıyor. Denizcilik sektörünün 2024 yılındaki en büyük etkinliği olan Bosphorus Boat Show, İstanbul Fuar Merkezi’nde 45 bin metrekarelik net alanda düzenlenecek. Motoryatlardan katamaranlara, yelkenlilerden küçük teknelere, deniz motorlarından tekne ekipmanlarına kadar sektörün tüm bileşenlerinin buluştuğu fuarda, 250’den fazla katılımcı 1500’den fazla ürün ve hizmetini sergileyecek. Karada düzenlenen dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük fuarına 17-24 Şubat tarihleri arasında 65 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. Yat ve tekne endüstrisinin buluşma noktası olmaya hazırlanan Bosphorus Boat Show öncesi YATED tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kara fuarımıza şimdiden sektörümüz çok yoğun ilgi gösteriyor. Ülkemizin büyüyen sektörleri arasında ilk sıralarda yer alan tekne ve yat sektörü olarak fuarımızda hem katılım hem de sergilenen tekne sayısı bakımında rekorlar kıracağımıza yürekten inanıyoruz. Şimdiye kadar gösterilen ilgi, bu rekorun ilk işaretlerini veriyor.”

SEKTÖRÜMÜZÜN BÜYÜMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sektör hakkında değerlendirmelerin de bulunduğu açıklama şöyle devam etti: “Mega yat sınıfında Türk üreticilerinin başarısı dünya genelinde biliniyor ve pek çok saygın Türk markası yerli-yabancı tekne severlerin tercihi olmaya devam ediyor. Özellikle süper yat imalatı konusunda uzmanlaşırken, işçilik maliyeti ve imalat kalitesindeki avantajlar Avrupa yat ve tekne pazarlarında Türkiye’nin adını sıklıkla duyuruyor. Bu pazarda da Türk üreticinin güçlenmesi, endüstrimize verilecek kümülatif destekle birlikte kaçınılmaz olarak artacak. Türkiye'de üretim çok iyi seviyede. Özellikle üst segmentte yani 40 metre üzerinde Türkiye, dünyada söz sahibi. Şu an mega yat üretiminde dünya sıralamasında Türkiye 4. sırada. Herkes kendi markasıyla üretiyor ve Amerika'ya, Avrupa'ya, Orta Doğu'ya ihracat gerçekleştiriyor. İtalya, Hollanda ve Almanya’dan sonra Türkiye geliyor ve gittikçe de bizim üretim kalitemiz artıyor. Biz de dernek olarak yerli-yabancı tüm markaların katkısıyla sektörümüzün daha hızlı büyümesi için çalışıyoruz. 17-24 Şubat tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Bosphorus Boat Show’un sektörümüze çok büyük katkısı olacağını düşünüyor, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”



Kaynak: capital.com.tr
Eklenme tarihi: 9.01.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 ONURSAN
 BAKAN Denizcilik
 KOÇ Topluluğu
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 ARZU Denizcilik v..
 DOĞANBEY Denizcil..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 BAHRİ Tic. Ltd.
 DALYA-H Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim