Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
İkinci Mühendis 'Mehmet Altaş' tankerdeki patlamada hayatını kaybetti
Beşiktaş Shipping’e ait "M/T Torc" adlı kimyasal tankerinin makine dairesinde meydana gelen patlamada 2. Mühendis "Mehmet Altaş" hayatını kaybetti. Talihsiz olay, gemi İtalya'nın Genova Limanı'na seyir halindeyken gerçekleşti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 2017 mezunu olan Mehmet Altaş, bir süre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde görev yapmış daha sonra da Beşiktaş Shipping’in M/T Torc adlı kimyasal tankerinde çalışmaya başlamıştı.



DEFMED’den taziye mesajı

Mehmet Altaş’ın vefat haberini Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFMED) sosyal medya hesabından duyurdu. Taziye mesajında, “2017 yılı mezunumuz Mehmet Altaş’ın görev yaptığı gemide elim bir kaza sonucu vefat ettiği haberini üzülerek almış bulunmaktayız. Kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve camiamıza sabır ve başsağlığı dileriz” denildi.



* denizcilikdergisi

******************

Burdur'da görev yapan Polis memuru Vedat Altaş'ın oğluydu

Burdur'un emektar polis memurlarından Vedat Altaş'ın acı kaybı Burdur'u hüzne boğdu. Baba Altaş, genç yaştaki oğlunu toprağa verdi.

Burdur'da uzun yıllar polis memurluğu görevi yapan Altaş'ın mühendislik yapan oğlu Mehmet Altaş, Beşiktaş Denizcilik'te çalıştığı geminin kazanının patlaması sonucu genç yaşta hayatını kaybetti.



Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2017 Makine Bölümü mezunu olan Mehmet Altaş, 2. Mühendis olarak görev yaptığı gemide meydana gelen kazada yaşamını yitirdi.

Burdur polis teşkilatının ve Vedat Altaş ailesinin büyük üzüntü içinde olduğu belirtilirken, olayın ardındaki detaylar araştırılmaya devam ediliyor.

Aynı gemide daha önce de kazan patlamış

Daha önce 28 Ağustos 2022 tarihinde Bandırma Limanı'nda bulunan aynı gemideki kazan patlaması, 2. Mühendis Harun Duran'ın yaralanmasına ve kazan servis personeli Halit Demir'in de yaralanmasına neden olmuştu.

* burduryenigun

******************



Beşiktaş Shipping’den açıklama

Firma İkinci Mühendis Mehmet Altaş'ın hayatını kaybettiği patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Firma tarafından yapılan açıklama aşağıdaki şekildedir;

İşletmemiz altında bulundan MT TORC gemisinde 08.01.2024 tarihinde Yunanistan’ın Agio Theodoroi limanından İtalya’nın Genova limanına seyir yapmakta iken, saat 14:05 lt (16: 05 İstanbul saati) dolaylarında kazan patlaması yaşanmıştır. Bu patlama esnasında 2. Mühendisimiz Mehmet Altaş ağır şekilde yaralanmıştır.

Kazadan hemen sonra İtalyan Liman Otoriteleri ve Sahil Güvenliği ile Ankara MRCC ve TC Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçilip personelimizin tedavi amaçlı acil tahliyesi talep edilmiş ancak, kısa süre sonra maalesef personelimiz hayatını kaybetmiştir.

Buna müteakip, İtalyan yetkililer tarafından helikopter ile gemiden tahliye organizasyonu iptal edilip, gemimizin İtalya’nın Genova limanına ilerlemesi talimatı verilmiştir.

Şirketimiz sürecin yönetilmesi için Malta Bayrak devleti otoritesi, TC Milano Başkonsolosluğu ve TC Roma Büyükelçiliği ile iletişim halindedir.

Gemimiz 11 Ocak 2024 tarihi sabah saatlerinde Genova limanına varacaktır.

Şirketimiz İtalyan yetkililerin yapacağı soruşturmadan sonra uluslararası uzman kuruluşlara kaza olay analizi yaptırmayı planlamıştır ve neticelerini paylaşacaktır.

Yaşanan hadiseden dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Kardeşimizin acısını yaşıyor, ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.








Kaynak: denizcilikdergisi + burduryenigun
Eklenme tarihi: 9.01.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 GRANDE Ship Manag..
 YAMAN Denizcilik
 EFOR Denizcilik
 NOSA Den. Loj. It..
 ARTUR Teknesi
 V-GO Yachting
 SEASON İnşaat Tur..
 VİLLA Denizcilik ..
 OBA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim