Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
06 Mayıs 2024
Haber
Anket
Mavi Vatan'da nefes kesen DENİZ KURDU-1 tatbikatı!
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca 7-16 Ocak tarihleri arasında Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de Denizkurdu-1 Tatbikatı gerçekleştiriliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren yerli ve milli mühimmatlar ile araçların da kullanıldığı tatbikat kapsamında Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda Seçkin Gözlemci Günü ve basın faaliyetleri gerçekleştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 3 denizde birden tatbikat yapıyor. Deniz Kurdu-1 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci aşaması tamamlandı. Nefes kesen görüntülere sahne olan tatbikatta, yerli ve milli imkanlarla hedefler başarıyla imha edildi. Tatbikatı, 24 ülkeden 29 askeri ataşe takip etti.



Top atışı ve selamlamasıyla başlayan tatbikatta, SAS timinin Taktik Pençe Harekatı gerçekleşti. Operasyon kapsamında bölgeye helikopterle intikal eden tim, suya atlayıp yüzerek mayına patlayıcı ve fünye monte etti. Timin helikoptere alınmasının ardından mayın imha edildi.

Tatbikat, Yılancık Adası'na giriş harekatıyla devam etti. 1 helikopter adanın kuzeydoğusundaki hedefe top ile flare (alev topu) atışı yaptı. Su Altı Taarruz (SAT) botu tarafından adanın kuzeydoğu burnundaki hedefe yapılan atış ile hedef kontrollü olarak patlatıldı. Helikopterden paraşüt ile atlayış yapan SAT timi adaya iniş yaptı.

Tatbikat, denizaltı savunma harbi yeteneklerine yönelik senaryo ile devam etti. Helikopter tarafından derinliği ayarlanabilen sonarın denize daldırılmasıyla temas alındı. Deniz karakol uçağı tarafından 3 sonobuoy ve 120 flare atıldı. Aksungur SİHA tarafından veri aktarımı ile güvenlik seviyesi yükseltilen temasa, deniz karakol uçağınca 1 rexrop atışı yapıldı. Senaryo gereği denizaltı satıha çıktı. Hedef gemi Doğanarslan'a sırasıyla Sikorsky helikopterden temren güdümlü roket, ardından hücum botlardan top atışı, son olarak da süper kobradan top atışı yapıldı. Tatbikatın Basın Günü tören geçişiyle sona erdi.





Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 15.01.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DALYA-H Shipping
 ADATEPE Denizcili..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 CEVAHİR Kara ve D..
 DENİZSAN
 NUR Denizcilik
 CSM Denizcilik ve..
 SEASON İnşaat Tur..
 ERC Denizcilik Lt..
 LARA Denizcilik T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim