Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Çin, BYD otomobillerini kendi yaptığı mega gemiyle ihraç ediyor
BYD'nin kendi yaptığı Explorer No.1, tam da küresel kargo gemisi sıkıntısına ilişkin endişeler ortaya çıkarken Avrupa'ya doğru yola çıktı.



Geçen yıl Çin, dünyanın en büyük araç ihracatçısı oldu ve otomotiv endüstrisi bundan sonra da büyümeye devam edecek. Bu ay, Çin'in araç ihracatı için özel olarak inşa ettiği ilk kargo gemisi Avrupa'ya doğru yola çıktı.

BYD Explorer No. 1, 7 bin adede kadar araç taşıyabiliyor ve adından da anlaşılacağı üzere BYD tarafından yaptırıldı. Elektrikli araç üreticisinin ilk kiralanan kargo gemisi Zodiac Maritime Ltd. yönetiminde ve International Marine Containers Group Co. tarafından inşa edildi.

Gemi, Çin'in en çok satan otomobil markası unvanını elinde bulunduran BYD'nin büyüme stratejisinin ayrılmaz bir bileşeni. Bununla birlikte, 2023'ün dördüncü çeyreğinde elektrikli araç satışlarında Tesla'yı geride bırakmasına rağmen, BYD tüm yıl boyunca dünyanın en büyük ikinci elektrikli araç üreticisi olarak kaldı.



Bloomberg'in haberine göre, bir numara olma planının bir parçası olarak, denizaşırı satışlarını genişletecek ve BYD Explorer No. 1'in ilk yolculuğuna çıktığı Avrupa gibi büyük otomobil satın alma pazarlarına girmeye çalışacak. Gemi, Çin'in kuzeydoğusundaki bir liman kenti olan Longkou'dan yola çıktı ve 9 Ocak'ta Yantai'de mola verdi. Şimdi BYD'nin merkezinin bulunduğu Shenzen'e ve oradan da Avrupa'ya doğru yol alıyor.

İronik bir şekilde, gemi Avrupa'ya indiğinde BYD'yi bazı ters rüzgarlar bekleyebilir. Çin otomobil endüstrisinin büyümesi, kıtanın hükümetlerini kendi endüstrilerini sübvanse etmeyi ve Çinli otomobil üreticilerine karşı gümrük tarifelerini araştırmaya sevk etti.



Yine de BYD Explorer No. 1'in piyasaya sürülmesi otomobil üreticisi için önemli bir zamana denk geldi. Financial Times, pandemi sırasında eski gemilerin hurdaya çıkarılması kararından kaynaklanan gemi sıkıntısının kiralama fiyatlarının yükselmesine ve ihracat maliyetlerinin artmasına yol açtığını bildiriyor.

BYD Explorer No. 1, 15 bin 800 deniz mili seyir menziline sahip ve kısmen, geleneksel olarak kargo gemileri tarafından kullanılan yakıttan daha çevreci olduğu söylenen doğalgazla çalışıyor.




Kaynak: Cumhuriyet
Eklenme tarihi: 17.01.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAROS Dalgıçlık H..
 GENÇ Denizcilik
 ZRC Denizcilik
 CHISIEL Dış Ticar..
 ERENLER Denizcili..
 CİNER Marine Ters..
 ALMEYDA
 ERLER denizcilik ..
 AMİRAL Maritime
 EREĞLİ Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim