Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Nisan 2024
Haber
Anket
Safiport önünde İsrail eylemi!
EMEP Kocaeli İl Örgütü, Filistin’e yönelik zulmüne devam ederken Safiport ile İsrail arasındaki ticari faaliyetleri eleştirmek için liman önünde eylem yaptı.

Safiport’un İsrail ile ticari ilişkilerine, EMEP Kocaeli İl Örgütü tarafından bugün fabrika önünde yapılan eylemle tepki gösterildi. EMEP Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “100 günü aşkındır bir katliam devam ediyor. Dünyanın gözü önünde 24 bini aşkın Filistinli katledildi. Öldürülenlerin çoğunluğu çocuk ve kadınlardır. Siyonist İsrail devleti savaş kuralarını hiçe sayılarak okulları, hastaneleri, ibadethaneleri bombalıyor. Somut bir adım atılmadığı sürece savaşın duracağı benzemiyor.



LAFTAN ÖTEYE GEÇMEDİ

Filistin sorunu on yıllardır var. AKP iktidarından önce de Filistinliler katlediyordu. Ama Filistinliler için milli yas ilan eden, kürsülerde İsrail’e lanet okuyan, Filistin’e destek mitingleri düzenleyen AKP döneminde de Filistinliler öldürülmeye, Filistin toprakları küçülmeye devam etti. AKP iktidarlarının İsrail’e karşı tavırları laftan öteye geçmedi. Savaşın ve kanın durması için somut tek bir adım atılmadı.

İSRAİL’E YOL ALAN LİMAN

Hatta savaş ve çatışma döneminde ticari ilişkiler tam gaz devam etti. İsrail ile ekonomik ilişkiler büyüdükçe büyüdü. Son 20 yılda Türkiye ile İsrail arasındaki ticari hacmi yüzde 532 artış gösterdi. Evet, yanlış duymadınız. Böyle bir ilişkiden bahsediyoruz. Ticaret hacminin içeriğinde ne mi var? İsrail’e tarım ürünlerinin ihracatı var. İsrail’in kullandığı çeliğin yüzde 65 işini Türkiye’den tedarik etmesi var. Yüz günü aşkındır devam eden savaşta ise ulaştırma bakanının açıkladığı ülkemizden İsrail’e her gün ortalama 8 gemi gittiğinin gerçeği var. İşte İsrail gemilerinin yanaştığı ve mal yükleyip İsrail’e yol aldığı limanlardan biri olan Safiport önündeyiz.



SAVAŞIN EN ŞİDDETLİ ZAMANI

Bu liman, bir kamu limanı iken özelleştirme kapsamında Safi holdinge satılmıştır. Hem yerel hem de ulusal anlamda safi holding ile AKP iktidarı arasında ilişkilerin olduğunu daha önce belirtmiştik. İçli dışlı olduklarını ifade etmiştik. Safiport, savaşın en şiddetli döneminde İsrail gemi firması ZIM ile ticari genişleme anlaşması imzalayacak cesareti AKP iktidarı dışından başka yerden alamaz. AKP iktidarının onayını almadan da İsrail gemisini çiçek ve hediyeler ile karşılamazdı.

SAHTE GÖZYAŞI

Bir araştırma şirketinin yaptığı ankette, ülkenin yüzde 71’i İsrail ile ticaretin devam etmesini yanlış bulduğunu ifade ediyor. Yani halkımızın ezici çoğunluğu İsrail ticarete hayır diyor, iktidar İsrail ile ticarete evet diyor. Filistin toprakları küçülmüş, Filistinliler katledilmiş, Gazze bombalanmış sermayenin umurunda değildir. Onlar ticaretine, kasalarına girecek paraya bakarlar. İktidarın da umurunda değildir. Çünkü bir sermeye hükümetidir. Sermeyenin sözcüsüdür. O yüzden kürsülerden, tvlerden dökülen gözyaşları sahtedir.

BİRLİKTE HAREKET EDELİM

Bugün burada Safiportun önündeyiz. Burada ticari işbirliğini teşhir etmek için buradayız. Buna karşı Filistin halkının yanında olduğunu belirtmek için buradayız. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir. Gerçekten Filistin halkının yanındaysak ticari her türlü anlaşma iptal edilmelidir. Sadece Safiport’ta değil, tüm limanlardan İsrail’e gidecek tüm gemiler durdurulmalıdır. Buradan liman işçilerine sesleniyoruz. Avrupa’da liman işçileri gibi İsrail’e giden gemileri yüklemeyin. Örgütlü hareket edin diyoruz. Buradan Kocaeli halkına sesleniyoruz. Önce iktidarın İsrail ile siyasi, ekonomik askeri anlaşmalarının iptali için mücadele edelim. Savaşın durması ve bir an önce kanların durması için İsrail Siyonizm’ine karşı, işbirlikçilere karşı birlikte hareket edelim.”



Kaynak: bagimsizkocaeli
Eklenme tarihi: 19.01.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İNKA
 CANAS Petrol ve G..
 DELTA NAVIGATION ..
 PENNON Yat
 ANGELS PRO ACTION
 ATN DENİZCİLİK SA..
 MERSİN Deniz ve T..
 BOSMAR Gemi Acent..
 İSTANBUL34 Vap. H..
 MİRAGE Hotel
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim