Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Kadın denizciler için teşvik programı
Yolcu ve yük taşımacılığı firması DFDS, kız öğrencileri denizcilik sektöründe kariyer yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan yeni bir yetenek programı başlatıyor. Kadın denizcilerin temsilini artırmayı hedefleyen program, özellikle kız öğrencilere öncelik tanıyor.



Denizcilik endüstrisindeki kadın çalışan yüzdesinin az olması sektörün önündeki sorunlardan biri olarak değerlendiriliyor. Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne göre, denizcilik sektöründe güverte ve makine bölümlerinde çalışan kadın denizcilerin toplam yüzdesi sadece yüzde 2. “Waves of Talent” (Yetenek Dalgaları) adlı program ise, genç bireyleri denizcilik sektöründe güverte veya makine zabiti olarak kariyer yapmak için gerekli bilgi, beceri ve pratik deneyimle donatmayı amaçlıyor. Öncelikli olarak kız öğrencilere odaklanan programa katılan ilk 25 öğrenci de tamamıyla kadınlardan oluşuyor.

2030’a kadar %20 atış

DFDS Deniz İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Gemma Griffin, programa ilişkin olarak şunları söyledi:

“Endüstri genelinde kadın denizcilerin temsili çok düşük. Yeni yetenek programımız, DFDS ve endüstriye daha fazla çeşitlilik getirme çabalarımızın bir parçası. 2030’a kadar güverte ve makine bölümlerinde çalışan kadın denizcilerin yüzdesini yüzde 20 artırmak gibi bir hedefimiz var. Türkiye’de deniz ulaştırma ve gemi makine işletme mühendislikleri alanında eğitim gören kız öğrencilerin yetenek havuzu oldukça büyük ve programa gösterilen ilgi şimdiye kadar beklentilerimizi aştı. Yetenekli genç bireylerin gelişimini desteklemek ve ardından onlara DFDS’de kariyer fırsatları sunmak, işimize daha fazla değer katmanın yanı sıra endüstriye de fayda sağlayacaktır.”



Heyecan verici kariyer

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann ise “Türkiye’deki denizcilik okullarında çok yetenekli öğrenciler olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Türkiye, DFDS’in yeni yetenek programını başlatmak için öncelikli bir tercih oldu. Ülkenin farklı yerlerinden gelen 25 kız öğrencinin Waves of Talent’ın bir parçası olmayı seçmiş olmalarının sektörün geleceği için oldukça umut verici bir işaret olduğunu düşünüyorum” dedi.

DFDS Akdeniz İş Birimi Deniz İnsan Kaynakları Müdürü Uğur Demir de “Endüstrimizin gelecek neslinin potansiyelini geliştirmenin ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmanın önemine inanıyoruz. DFDS olarak, genç yeteneklere denizcilik sektöründe eğlenceli ve heyecan verici bir kariyer yolunu deneyimleme fırsatı sunmak istiyoruz. Waves of Talent programı, genç yeteneklere akademik eğitimlerinin gerçek dünyada nasıl uygulandığını ilk elden deneyimleme ve potansiyellerine ulaşma fırsatı sunuyor” diye konuştu.

Eğitim gemilerde

“Waves of Talent” denizcilik stajyer programına katılan öğrenciler, dört yıllık eğitimleri süresince edindikleri teorik bilgilerini pekiştirmek için teknik eğitim alacaklar ve liderlik gibi diğer kurumsal eğitimleri tamamlayacaklar. Katılımcılar zorunlu eğitimleri DFDS’in gemilerinde tamamlayacaklar.




Kaynak: Milliyet (Pınar Aktaş)
Eklenme tarihi: 29.01.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALATURKA Cruises
 ATASOY Grup Deniz..
 CATONI Deniz İşle..
 ÜNLÜ Denizcilik
 URANUS Denizcilik
 KAMAN Denizcilik ..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 ERDOĞAN Shipping
 ERŞEN Denizcilik
 ABC SHIPSTORE D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim