Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilik sektörüne kredi desteği
Daha önce sadece KOBİ’lere destek veren KGF, bundan sonra gemi inşa ve gemi işletmeciliği alanında faaliyet gösteren işletmelere de finansman sağlayabilecek. Denizcilik sektörü işletme kredilerine sağlanacak kefalet tutarı, yararlanıcı başına 7 milyon TL’yi, bir risk grubuna ait yararlanıcılar için ise 10 milyon TL’yi, denizcilik sektörü yatırım kredilerine sağlanacak kefalet tutarı ise yararlanıcı başına 20 milyon TL’yi, bir risk grubuna ait yararlanıcılar için ise 30 milyon TL’yi geçemeyecek.

Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanacak Hazine Desteğine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, KOBİ’lerin ya da gemi inşa ve gemi işletmeciliği alanında faaliyet gösteren işletmeler ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin finansmana erişim imkanlarının geliştirilmesi suretiyle kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını temin etmek üzere 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 3’üncü maddesinde tanımlanan bankalar ile 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanunu kapsamında yetkilendirilen finansal kiralama şirketlerinin ortak olduğu kredi garanti kurumlarına Hazine Müsteşarlığı tarafından destek sağlanacak.

Denizcilik sektörü işletme kredilerinin vadesi, 1 yılı anapara ödemesiz olmak üzere azami 3 yıl, denizcilik sektörü yatırım kredilerinin vadesi, 3 yılı anapara ödemesiz olmak üzere azami 8 yıl olacak. Ödemesiz döneme ilişkin faizlerin 1 yıllık dönemler sonunda tahakkuk ve tahsil edilmesi esas olacak.

İŞLETME KREDİSİ YARARLANICI BAŞINA 7 MİLYON TL OLACAK

Kullandırılacak denizcilik sektörü işletme ve yatırım kredilerinde, yararlanıcıların, aynı gemi için kullanmış oldukları mevcut kredilerinin vadelerinin açılacak yeni kredinin vadesi ile uyumlu olacak şekilde yapılandırılması şartı aranacak. Denizcilik sektörü işletme kredilerine sağlanacak kefalet tutarı, yararlanıcı başına 7 milyon Türk Lirası’nı, bir risk grubuna ait yararlanıcılar için ise 10 milyon Türk Lirası’nı, denizcilik sektörü yatırım kredilerine sağlanacak kefalet tutarı, yararlanıcı başına 20 milyon Türk Lirası’nı, bir risk grubuna ait yararlanıcılar için ise 30 milyon Türk Lirası’nı geçemeyecek.

EN AZ YÜZDE 10 ÖZKAYNAK SAĞLANACAK

Denizcilik sektörü yatırım kredilerinde, inşa edilecek geminin maliyetinin en az yüzde 10’unun yararlanıcılar tarafından özkaynak olarak sağlanması gerekecek. Kefalet başvuruları değerlendirilirken Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan ve yararlanıcının faaliyette bulunduğunu gösteren belge ile kredi verilecek faaliyetlerin maliyetinin belirlenmesi için Ulaştırma Bakanlığı’nın görevlendireceği klas kuruluşları tarafından hazırlanan ekspertiz raporu raporu istenecek.
Kurumun, denizcilik kredilerine konu gemiler için kullandırılacak kredilere kefalet sağlaması, daha önce kullandırılmış kredinin teminatlarının, lehine teminat tesis edilmiş bulunan krediyi verenler ile kefalete istinaden kredi verenler arasında garameten paylaştırılması hususunda yazılı anlaşmaya varıldığının tevsik edilmesi halinde mümkün olacak. Kurum, kefalete istinaden kredi verenlerin payına düşen bahse konu teminatlara, kefaleti oranında ortak olabilecek.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 13.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELKENZ Denizcilik..
 ABALCO
 VBG Denizcilik
 KALYONCU Denizcil..
 ER Gemicilik
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 BATUHAN Denizcili..
 NUR Denizcilik
 CANAS Petrol ve G..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim