Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Yunan basını: Türk ordusu denizde ve havada güçlü
Atina'nın F-35 programına girmesiyle Türkiye ve Yunanistan'ın askeri gücü karşılaştırılmaya başlandı. Yunan basını F-35'lerin envantere girmesine rağmen mevcut askeri güç dengesinin Türkiye tarafından korunduğu, hem denizde ve karada hem de İHA teknolojisiyle havada üstünlüğü elinde tuttuğu yazdı.

ABD ile yeni silah satış anlaşmalarına imza atan Türkiye ve Yunistan'ın askeri envanterleri merak konusu oldu.



Yunan medyasında Atina'nın satın aldığı F-35 savaş uçaklarıyla Ege'de hava gücü dengesinin Yunanistan lehine değişeceği yorumları yapılırken Kathimerini gazetesinde Vassilis Nedos imzalı yazıda Türk, deniz, hava ve İHA gücünün üstünlüğü vurgulandı. F-35 uçaklarının 2030'da envantere gireceği açıklanırken, Türk silah sanayiinin millileştirilmesine vurgu yapıldı.



REKABET EDEMEYİZ

Yazıda Türk deniz gücü ile ilgili şu ifadeler yer aldı: “Yunan Donanması'nın filosu yaşlanmaya devam ediyor. Gemi inşa yeteneği sınırlı. Rakamlar Yunanistan'ın bu durumunu açıkça ortaya koyuyor. Türkiye ise gemi inşa yeteneklerini önemli ölçüde genişletti. Donanmaya ilk istif sınıfı firkateyni teslim edildi ve tersaneler 2030 yılına kadar üç firkateyni daha teslim edecek. Birim başına 350 milyon euro'yu aşmayan düşük maliyet de ek bir avantaj. MİLGEM inşa programı kapsamında Türkiye halihazırda birim maliyeti 150 milyon euro olan çok sayıda Ada sınıfı korvete sahip. Yunanistan'ın gemi sayısı konusunda rekabet edemeyeceği aşikardır."

Analiz yazısında ayrıca Türkiye'nin insansız denizaltı ve su üstü gemileri konusunda da avantajı olduğunun altı çizilirken, "Yunanistan önümüzdeki yıllarda kendi gemilerini inşa etmeye başlama çabasında. Şu anda Yunanistan yerli gemi inşa endüstrisine yatırım yapmıyor" denildi.


Kathimerini'de Türk donanmasının Yunanistan karşısında açık ara üstün olduğu belirtildi.

'İHA'LAR İŞLERİ TERSE DÖNDÜRDÜ

"İHA'lar söz konusu olduğunda havada güç dengesi tersine dönüyor" ifadesine yer verilen yazıda, şu saptamalar gündeme getirildi: "Türkiye Yunanistan'a karşı açık bir avantaja sahip oldu. Büyük bir drone ihracatçısı olmayı başaran Türkiye bunu büyük bir ihracat avantajına dönüştürdü. Türkiye'nin savunma sanayii ihracatı 2023'te 5,5 milyar euroya ulaşırken, aslan payı drone ve ilgili sistemlerden geliyor. Arnavutluk, Polonya ve Ukrayna gibi Avrupa ülkeleri, Azerbaycan, Bangladeş, Etiyopya, Libya, Pakistan, Suudi Arabistan ve Somali gibi Avrupa dışı ülkelerin yanı sıra Orta Asya cumhuriyetlerinin neredeyse tamamı Türk insansız hava araçlarını satın aldı."



Kaynak: haberglobal (Ertan Altan)
Eklenme tarihi: 1.02.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 IMB Shipping and ..
 BEYKİM Petrolcülü..
 TRUVA Denizcilik
 KARYAT Karadeniz ..
 FORSA Uluslararas..
 İKİZLER Denizcili..
 AKTUG Denizcilik
 MİRAMAR yatcılık
 ORSA Tanker İşlet..
 URSA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim