Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
Carnival, LNG ile çalışan yeni yolcu gemisi için anlaşma imzaladı
Dünyanın en büyük kruvaziyer operatörü Carnival Corporation & plc (NYSE/LSE: CCL; NYSE: CUK), yeni bir Excel sınıfı yolcu gemisi inşa etmek üzere önde gelen Alman gemi üreticisi Meyer Werft ile bir anlaşma imzaladı. Geminin Carnival Cruise Line filosuna katılması ve 2027 baharında hizmete başlaması planlanıyor.

Henüz ismi belirlenmeyen 180.000 tonluk gemi, Mardi Gras, Carnival Celebration ve Carnival Jubilee'nin ardından Carnival Cruise Line markası altındaki dördüncü Excel sınıfı gemi olacak. Gemi 6.400'ün üzerinde misafir ağırlama kapasitesine sahip olacak ve sektörün daha temiz enerji kaynaklarına yönelmesiyle uyumlu olarak sıvılaştırılmış doğal gazla (LNG) çalışacak.

Bu, Carnival Corporation'ın beş yıl içinde verdiği ilk yeni gemi siparişidir. Şirketin başkanı Christine Duffy, Excel sınıfı gemilerin konuklar arasındaki popülerliğine dikkat çekerek, yeni ilavenin markanın büyümesini sürdürmesini ve hem tekrar eden hem de yeni yolcuları çekmesini sağlayacağını ifade etti.

Carnival Corporation'ın CEO'su Josh Weinstein, şirketin sermaye yönetimine stratejik yaklaşımını vurgulayarak, serbest nakit akışını bilanço iyileştirmeleri, borç azaltımı ve hissedar değerinin artırılması için kullanmayı planladıklarını söyledi. Weinstein ayrıca, 2027 yılından itibaren şirket bünyesinde güçlü talep gören kruvaziyer hatlarını hedef alan ve yılda bir ila iki geminin hizmete gireceği ölçülü bir kapasite artışı stratejisinden de bahsetmiştir.

Carnival Corporation ve MEYER Group arasındaki ortaklık, MEYER Group CEO'su Bernd Eikens'in de belirttiği gibi, bu yeni sözleşme ile devam edecek.

Carnival Corporation & plc, AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, Holland America Line, P&O Cruises (Avustralya), P&O Cruises (İngiltere), Princess Cruises ve Seabourn dahil olmak üzere çeşitli kruvaziyer hatları portföyüne sahiptir. Bu sipariş, 2027 yılı için beklenen tek yeni inşa olup, şirketin uzun vadeli büyüme ve sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçasıdır.


Kaynak: investing.com
Eklenme tarihi: 14.02.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEAHORSE Shipping..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 UĞUR Den. San. Lt..
 PRUVA Denizcilik ..
 CVS Denizcilik
 TUNCMETE Denizcil..
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 MİLENYUM Denizcil..
 ORSA Tanker İşlet..
 TRAMOLA Deniz Taş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim