Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Nisan 2024
Haber
Anket
Avrupa’nın yaşlı gemileri Türkiye’ye satılıyor
Deniz İşçileri Platformundan Kaptan Efecan Özcan, Avrupa’dan 20 yaşındaki eski gemilerin alındığını söyledi.

Marmara Denizi açıklarında 15 Şubat günü ‘Batuhan A’ isimli ticari geminin batması, gemilerin durumunu gündeme getirdi. Avrupa’da 10-12 yıllık gemilerin yaşlı sayıldığını belirten Deniz İşçileri Platformundan Kaptan Efecan Özcan, bu gemilerin Türkiye’ye satıldığını söylüyor.

Avrupa’da 12 yaş üzerindeki gemilerin yaşlı sayıldığını belirten Deniz İşçileri Platformundan Kaptan Efecan Özcan, Eski Gemi Makine ve İşletme Mühendisleri Odası Başkanı da olan Gemi Başmühendis Feramuz Aşkın’ın Patronlar Dünyası’na verdiği demeci hatırlattı. Aşkın’ın, “Türkiye, pek sıfır gemi almıyor. Genellikle Avrupalının ekonomik ömrünü tamamlamış gemilerini alarak işe başlıyorlar” sözlerine atıf yapan Özcan, “Sadece 10-12 yaş değil, biraz daha eskilerini, 20 yaşlardakini de alıyoruz bazen. Hatta Türkiye’de nispeten daha iyi firmalar 20-25 yaşına gelmiş gemilerini Mısır’a, Lübnan’a ya da Türkiye’deki daha kötü firmalara satıyorlar. 20-25 yaşlarındaki gemiler de kullanılabilir elbette ancak denetimlerinin iyi yapılması gerekiyor. 25-30 yaşından sonra ise riskli hale gelebiliyor” dedi.

YÜK GEMİLERİNİN YAŞ ORTALAMASI 31

Deniz Ticaret Odasının 2020 tarihli raporuna göre; filoya kayıtlı 500 gemiden 185 kuru yük gemisinin yaş ortalaması 31. 56 dökme yük gemisinin yaş ortalaması 19. Kuru yük gemilerinin, yüzde 13.28’i 0-9, yüzde 18.87’si 10-19, yüzde 28.90’ı 20-29, yüzde 38.95’i 30 yaş ve üzeri grubunda yer alıyor.

MÜRETTEBATIN TAMAMINA ULAŞILAMADI

Marmara Denizi açıklarında 15 Şubat günü batan ‘Batuhan A’ isimli ticari geminin kayıp 6 mürettebatından Aşçı Zeynep Kılınç’ın (33), 3’üncü günde kaptan köşkünde cansız bedeninin bulunmasının ardından 6’ncı gün olan dün de 1 mürettebatın cenazesine ulaşıldı.

TCG AKIN’dan dalış yapan SAS komandoları, mürettebatın cansız bedenine, geminin makine dairesinde ulaştı. Su yüzeyine çıkarılan cenaze, Sahil Güvenlik botuyla Kurşunlu Limanına getirildi, buradan da Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.




Kaynak: evrensel.net
Eklenme tarihi: 20.02.2024




Share |




YORUMLARINIZ


Nakit
Hep böyleydi eski zihni,sönmez,cerrahgil,denizcilik gemileri hepsi berbat durumdaydı ençok sönmez denizcilik gemileri battı.Bu ülkede yapılan denetimler usül ve esasa göre yapılmaz herşey duygusaldır tek çare nakitdir.Belgesi olmaz alan veren razıdır.

Yazan: Yavuz akyol - 21.02.2024 00:35:10




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CANAS Petrol ve G..
 EDO TURİZM
 TOPKAPI GROUP
 DENTA Denizcilik
 SELMAR Denizcilik
 ADRASAN Denizcili..
 MERİDYEN Denizcil..
 KARYAT Karadeniz ..
 CATONI Deniz İşle..
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim