Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
Kruvaziyerde rekor hazırlığı
Geçen yılı büyümeyle kapatan kruvaziyer sektörü, 2024 yılından da umutlu. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, kruvaziyer turizm açısından olumlu bir yıl beklediklerini söyledi, “Sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de rekor kırılmasını bekliyoruz” dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Ticaretini Geliştirme Daire Başkanlığı verilerine göre 2023’te Ege Bölgesi’ndeki 10 limana uğrayan kruvaziyer gemisi sayısı, 2022’ye kıyasla yüzde 13’lük artışla 848 oldu. Yolcu sayısı ise yüzde 47’lik yükselişle 1 milyon 30 bin 742 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye genelinde ise bin 192 kruvaziyer gemisiyle 1 milyon 542 bin 522 yolcu geldi.

ZİRVENİN SAHİBİ KUŞADASI

Kruvaziyer ve yolcu istatistiklerine göre 2023’te yolcu-gemi trafiğinin en yoğun yaşandığı liman ise Kuşadası oldu. Kuşadası’na 531 kruvaziyer demir attı, 779 bin 434 yolcu hareketliliği yaşandı. Ege’de en çok gemi ve yolcunun uğradığı diğer iki liman ise Bodrum ve Çeşme oldu. Bodrum 97 kruvaziyerle 101 bin 159 yolcu, Çeşme ise 76 gemiyle 53 bin 30 yolcu ağırladı. Ege’de 2023 yılında en az geminin yanaştığı liman da 1 kruvaziyerle Fethiye oldu.

2024 OLUMLU BİR YIL

2023’te rekor bir büyümeye imza atan kruvaziyer sektörü, 2024 yılından da umutlu. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kruvaziyer turizm açısından olumlu bir yıl beklediklerini söyledi. Öztürk, "Türkiye terminalleri, doğası, gastronomisi, tarihi, turizm anlayışıyla son derece tercih edilen noktaların başında geliyor. Bunun yansıması olarak, kruvaziyer turizminde de 2024 sezonunda, sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de rekor kırılmasını bekliyoruz. Bu sezon İzmir'e 71, Çeşme'ye 74, Kuşadası'na 560 yolcu gemisi bekleniyor. İzmir'de kruvaziyer sezonu nisan ayında başlayacak. Gelen yolcuların memnuniyetinin artırılması için Bergama, Sart, Urla akslarında yeni destinasyonlar oluşturulması gerekiyor" dedi.



ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR SEKTÖR

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Kuşadası'nın kruvaziyer turizminde yeniden devler liginde yer alması için çok çalıştık. Bu amaçla dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinin yöneticileriyle yurtdışına giderek yakın temaslar kurduk. 2019 yılında Akdeniz Limanlar Birliği Medcruise Genel Kurulu'na ev sahipliği yaptık. Turistik çarşılarımızı da baştan sona yeniledik. Belediyesi olarak kruvaziyer turizmini çok önemsiyoruz. 2024 yılı kruvaziyer turizmi açısından önceki yıllara göre çok daha iyi geçecek. Kruvaziyer turizmi için attığımız adımların meyvelerini veriyor olması bizi çok mutlu etti" diye konuştu.



YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE BÜYÜME BEKLENİYOR

İzmir Alsancak Limanı’nın 2023’te 31 kruvaziyeri ağırlamanın gururunu yaşarken, asıl sevindiren haberin 2024 yılı için geldiğini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hem yurtiçi hem yurtdışı çalışmaları sayesinde bu yıl 70’in üzerinde kruvaziyer gemisinin rezervasyon yaptırdığını paylaştı. Soyer, “2023’te 40 bine yakın turisti sadece kruvaziyerle ağırlayan İzmirliler, bu sene sayının daha da artmasını bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kruvaziyer turizmi potansiyelini artırmak için önemli bir adım daha atarak Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne (CLIA) üye oldu. Üyelik sayesinde İzmir, sektörde karar verici olan kruvaziyer firmaları, limanlar ve destinasyonların olduğu ağlara katıldı” diye konuştu.

KRUVAZİYER TUR FİYATLARI - 07.03.2024






Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 7.03.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 INTERTRANS Denizc..
 PASİFİK Denizcili..
 EGETAN Denizcilik
 GRANDE Ship Manag..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 BLUETANKERS
 BELUGA Yatcılık
 NİYANA Denizcilik
 SENKRON Travel
 ARZU YATCILIK TUR..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim