Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Komşuda vizesiz ada sefası
Yunanistan’daki ekonomik kriz Yunan adalarını görmek isteyen Türklere yaradı. Bu yaz adalara gitmek için vize almaya gerek yok. Özel izinle yapılan bir haftalık tekne turlarının fiyatları 399 euro’ya kadar düştü...

Ekonomik krizin en sert vurduğu ülkelerin başını çeken Yunanistan çareyi turizmde aramaya kararlı görünüyor. Turist sayısını artırmak için kolları sıvayan Yunanistan hükümeti, Yunan adalarını gezmek isteyen Türklere kolaylık sağlamak için vize uygulamasını yumuşattı. Buna göre Türk turiskler, Yunanistan hükümetinden alınan özel izinle bir haftalık tekne turu yapabilecek.

Geçen yıl yaklaşık 20 bin Türk’ü konuk eden Yunan adaları, yeni uygulamayla birlikte bu yazın gözde destinasyonları arasına girdi bile. Adaya tekne ve cruise turizmi yapan tur şirketlerinin yetkilileri, bu yıl tatil için adaları tercih edenlerin sayısının 40 binlere ulaşacağı kanısında.

120 euro’luk vizenin kalkmasının talebi yükselteceğini düşünen yetkililer, ekonomik kriz nedeniyle otel ve restoran fiyatlarının düşeceğini de sözlerine ekliyorlar.

Hal böyle olunca bu yaz Yunan adalarında tatil yapmanın yurtiçinden bile hesaplı olacağı düşünülüyor. Nitekim veriler de bunu doğrular nitelikte. Her şey dahil sistemin uygulandığı bu lüks gemilerle yapılan haftalık turların fiyatı 399 euro’dan başlıyor.

GEMİLERDE HER ŞEY DAHİL

Bamtur, kiraladığı “Ankara” gemisiyle Yunan adalarına vizesiz tur başlattı. Bamtur’un yetkililerinden Eda Aner, vize masrafının ortadan kalkmasıyla talebin inanılmaz arttığını vurguluyor. Öyle ki Aner, yurtdışında tatil yapmak isteyen Bamtur müşterilerinin yaklaşık yüzde 80’inin bu yaz için Yunan adalarını tercih ettiğini belirtiyor. Acente, bu yaz yaklaşık 10 bin kişiyi Yunan adalarına taşımayı planlıyor.

Fiyatlara gelince... Bamtur’la Yunan adalarını gezmenin bedeli 500 ila 1000 euro arasında değişiyor. “Yüzen otel” olarak da adlandırılan Ankara gemisinde her şey dahil konsept uygulanıyor. Aner ayrıca, erken rezervasyon yaptıranların yüzde 20 indirimden yararlandığını da hatırlatıyor.

Yunan adalarına uzun zamandır tur düzenleyen Vip Turizm de bu gelişmenin turlara talebi artıracağı kanısında. Acente yetkilileri, ekonomik kriz nedeniyle adadaki diğer masrafların da düşeceğini, böylece ekonomik fiyatlardan tatil yapılabileceğini belirtiyor. Vip Turizm, bu yıl Yunan adalarına yüzde 20 daha fazla turist götürmeyi hedefliyor.
Adalara vizesiz tur düzenleyen diğer bir acente de Tura Turizm. Şirket yetkilisi Ahmet Babaeren, gemide her şey dahil hizmet vereceklerini söylüyor.
Her cumartesi Çeşme’den start alan ve 1 hafta boyunca Atina başta olmak üzere Yunan adalarının gezileceği turda kişi başı fiyatlar 600 euro’dan başlıyor.

EN UCUZU JOLLY’DEN...

Jolly Tur da Yunan adalarına tur düzenliyor. Jolly Tur Yurtdışı Operasyon Müdürü Tolga Tekin, Yunanistan vizesi almanın zahmetli ve zor olduğunu, daha önce sırf bu yüzden bazı müşterilerin seyahate gitmekten vazgeçtiklerini hatırlatıyor. Tekin’e göre, vize kolaylığının yanı sıra otellerdeki her şey dahil sistemin gemi turlarında da geçerli olması, bu turları tercih edenlerin sayısında patlama yaratacak. Tekin de Yunanistan’daki krizin otel, restoran ve yer hizmetleri gibi hizmetlerin fiyatına da doğrudan yansıdığını belirtiyor. Böylece geçmiş yıllarda daha yüksek olan tur maliyetinin bu yaz düştüğünün de altını çiziyor ve ekliyor: “Türk turist vize masrafından kurtulmakla kalmıyor; bu turlarda geçmiş yıllara göre çok daha makul oranlarda para harcıyor.”

Yunan adalarına Jolly Tur ile 1 hafta gitmenin bedeli kişi başı bedeli 399 euro’dan başlıyor. Bu turda, plajları ve gece hayatıyla ünlü Mykonos’ta tam gün geçirme olanağı da sunuluyor.

BALAYININ GÖZDESİ SANTORİNİ

Yunan adaları, ekonomik fiyatlarının yanı sıra yakın bir destinasyon olması nedeniyle de cazip geliyor. Tur şirketleri, bu doğrultuda yeni evlenen ve balayı tatiline çıkacak çiftlere yönelik özel paketler oluşturmayı da ihmal etmemiş. Örneğin Bamtur, balayı çiftlerine süit oda ve “french bed” öneriyor. Ayrıca çiftlere meyve sepeti ve şampanya gibi ikramlar sunuyor.

Hey Travel da yeni evlenen çiftlere özel gemiyle Yunan adaları turu düzenliyor. 4 gecelik turların fiyatı kişi başı 400 euro’dan başlıyor. Balayı çiftlerinin en sevdiği adaların Santorini ve Korfu olduğunu da ekleyelim.

BUNLAR DA DİĞER VİZESİZLER

Vize ücreti ödemek istemeyenlerin seçenekleri Yunan adalarıyla sınırlı değil elbette. Acente yetkilileri, Türklerden vize talep etmeyen Balkan ülkelerine de bu yaz yüksek talebin devam edeceğini öngörüyorlar. Vip Turizm yetkilileri, Balkan ülkeleri arasında son dönemde yıldızı parlayan Hırvatistan’ın sahil kenti Dubrovnik’in bu yıl da en fazla talebi toplayacağını düşünüyor.

Pronto Tour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, özelikle Schengen üyesi Avrupa ülkelerinden vize almada yaşanan zorluluklar nedeniyle son yıllarda vizesiz turlara katılımda yüzde 40’lara varan artışlar yaşandığını belirtiyor. Vizesiz turların 100-130 euro daha uygun fiyata satılıyor olması da kuşkusuz tercihleri bu yöne kaydırıyor. Özkar, Balkan ülkeleri arasında son dönemde en popüler destinasyonun Dubrovnik olduğu konusunda diğer yetkililerle hemfikir. Popülerlik sırasında Dubrovnik’i Makedonya’daki Üsküp-Ohrid, Bosna Hersek’teki Saraybosna-Mostar, Kosova’daki Priştina-Prizren ve Karadağ’daki Budva-Kotor takip ediyor.

Rotasını doğuya ve Afrika’ya çevirenler için de birçok vizesiz tur seçeneği mevcut. Uzakdoğu’da Tayland, Singapur ve Hong Kong turlarının yanı sıra tropikal adalardan Maldivler ve Phuket adası, vize istemeyen destinasyonlardan sadece birkaçı. Kuzey Afrika’da Tunus ve Fas’ın yanı sıra sadece kapı vizesi aldığımız Mısır da tatil öncesinde Türk konuklara vize alma telaşı yaşatmayan ülkeler arasında yer alıyor.

Vizesiz tur seçenekleri

Destinasyon Fiyat (Euro) Gece
Hırvatistan Dubrovnik-Dalmaçya Sahilleri 399 7
Makedonya-Kosova 349 5
Makedonya 299 8
Saraybosna 359 5
Balkanlar 599 8
Bangkok-Pattaya 599 7
Bangkok-Phuket 899 7
Maldivler 1099 5
Mısır 299 7
Tunus 459 5
Fas 469 4

Not: Tur fiyatlarına transferler, panoramik şehir turları, havalimanı vergileri, gidiş-dönüş uçak biletleri, Türkçe rehberlik dahildir. Yurtdışı çıkış harcı 15 TL dahil edilmemiştir.

Hangi ada size uygun?

Tatilde çılgınca eğlenmek isteyenler Mykonos’u tercih ediyor.
Yeni evliler ise soluğu Santorini’de alıyor. Öyle ki ada konuklarının yüzde 80’ini balayı çiftleri oluşturuyor.
Casino sevenlerin tercihi Rodos.
Tarih ve mimariye düşkün olanların gönlü Girit’te kalıyor.

Yapmadan dönmeyin!

Mikonos’ta sabahlamadan...
Rodos’ta bisiklet turu yapmadan...
Namos’ta güneşlenip, akşam müziğini dinlemeden...
Patmos’ta Amerikalı Suzan Hanım’ın işlettiği Benedos restoranında yemek yemeden...
Santorini’de güneşin batışına “yassou” (merhaba) demeden...
Kışın sadece 8 kişinin yaşadığı Mariti adasında ıstakoz yemeden...

Vizesiz Yunan adaları turları

Acente - Fiyat (Euro) - Gece
Bamtur - 600 - 7
Hey Travel - 400 - 4
Vip Turizm - 320 - 4
Jolly Tur - 399 - 5


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 20.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAREN Denizcilik
 AKAYLAR Denizcili..
 KAYRAPORT Liman I..
 DENİZCİLER Turizm
 DOLFİN Denizcilik..
 MOBYDİCK Yat
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 AYTRANS Denizcilk..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 DMV Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim