Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
03 Haziran 2024
Haber
Anket
İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapatılıyor!
İstanbul Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (İTÜ MTAL) Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’yle aynı yerleşkede olduğu gerekçesiyle kademeli olarak kapatılmasına karar verildi. Karara tepki gösteren okul velisi Fatih Yaralı TELE1’e yaptığı açıklamada, “Kaliteli hocaların elinde yetişen öğrencilerin yetişememe durumu söz konusu olacak” dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beşiktaş’ta bulunan ve 2019’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) protokolüyle kurulan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kademeli olarak kapatılmasına karar verdi. Karar resmi yazıyla okula bildirildi.

Kararda İTÜ MTAL’ın Ziya Kalkavan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’yle aynı yerleşkeyi paylaştığı belirtildi. Karara göre aynı yerleşkeyi paylaşan iki liseden Ziya Kalkavan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin köklü bir okul olması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olması nedeniyle İTÜ MTAL’ın kademeli olarak kapatılmasına karar verildi.



“İTÜ’NÜN PAF TAKIMI DİYORLARDI”

Karara tepki gösteren İTÜ MTAL velisi Fatih Yaralı, “Ziya Kalkavan Denizcilik Lisesi ile aynı okulu paylaşıyorlar. Sonra İTÜ MTAL kuruldu. Ziya Kalkavan’ın lağv edileceği söylendi. Ama esilmedi köklü eski bir okul. İki Teknik Lise’nin aynı binada olmayacağı düşüncesiyle Ziya Kalkavan’a verilmiş burası başka bir binaya verilmek yerine bu okul da kapatılıyor. Bunun yerine başka bir binaya verebilirler. Buraya İTÜ’nün paf takımı olarak bakıyorlardı. Böyle bir okulun kapatılması kaliteli hocaların elinde yetişen öğrencilerin yetişememe durumu söz konusu olacak” dedi.

KARAR METNİ

Söz konusu kararda şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul ili Beşiktaş ilçesi İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanının kademeli olarak kapatılmasının uygun görüldüğüne ilişkin Valiliğin ligi yazı ve ekinde yer alan İnceleme raporu İlgi Yönetmelik hükümleri ve e-Okul verileri doğrultusunda incelenmiştir.

Yapılan incelemede: Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (Kurum Kodu: 966950) sadece Denizcilik Alanında eğitim verdiği ve toplam öğrenci sayısının 227 olduğu, aynı yerleşke içerisinde yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri (alan öğrenci sayısı: 0), Bilişim Teknolojisi ve Denizcilik alanlarında eğitim verdiği ve toplam öğrenci sayısının 364 olduğu tespit edilmiştir.

Bu bahisle, iki okulun aynı yerleşke içerisinde olması, toplam öğrenci sayıları, yönetici ve öğretmen görevlendirmesi gibi hususlar, yerindelik, performans, amaca uygunluk ve kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanımı gibi şartlar göz önünde tutulduğunda alan kapatma teklifi uygun görülmemiştir.

Denizcilik alanında eğitim veren Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin köklü bir okul olması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olması nedeniyle bu okuldan mezun olan öğrencilerin mezun oldukları alanla ilgili sektörde istihdam edilebilme durumları, mesleki ve teknik eğitim veren iki okulun aynı yerleşke içerisinde olması, öğrenci sayıları gibi hususlar yerindelik, performans, amaca uygunluk ve kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı gibi şartlar göz önünde tutulduğunda İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2024-2025 eğitim öğretim yılı başından itibaren kademeli olarak kapatılması, kademe bitiminde binasının Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine devri taşınırlarının il veya ilçede yer alan Genel Müdürlüğümüze bağlı ihtiyaç sahibi eğitim kurumlarına devri, kalan taşınırların ise Kurumsal Paylaşım Projesi (http://kupa.meb.gov.tr) kapsamında devrinin sağlanması uygun görülmektedir.

Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde olurlarınıza arz ederim.”




Kaynak: Tele1
Eklenme tarihi: 16.05.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YENAL Gemi İşletm..
 BAASE & ELSEK
 NAMAR Denizcilik
 METEAR Deniz İşle..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 ÖZEL Martı Denizc..
 TGS Shipping Serv..
 GEMPO
 AKAR Deniz
 KADIOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim