Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
İHH'dan İsrail'e cevap: Geri adım yok
İsrail'in "gemileri vururuz" diye tehdit ettiği Gazze Filosu adına konuşan İHH Başkanı geri adım atmayacaklarını duyurdu.

İsrail, Filistin’e insani yardım malzemesi götürecek gemi hareketini engellemek için sürekli tansiyonu yükselten açıklamalar yaparken hareketi organize eden heyet, bir basın toplantısı düzenleyerek İsrail’e cevap verdi. Heyet adına konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, “Geri adım atmayacağız. Bu gemiler yola çıkacak ve Gazze’ye girecek” dedi.

Kepez Kapalı Spor salonunda düzenlenen basın toplantısına İsrail Demokrasi Partisi Milletvekili Hanin Zabi, Filistin kökenli Vatikan Başpiskoposu Kapuçi, İngiltere Free Gazze hareketinden Lubna Masaova, Yunanistan Ship To Gazze’den Dimitris, İsveç Ship To Gazze’den Mattias ve Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal katıldı. Toplantıya ulusal ve yabancı medyadan da çok sayıda basın mensubu katıldı. Mavi Marmara gemisiyle Filistin’e gidecek olan yerli ve yabancı yolcular da toplantıya katılarak kararlılık mesajı verdiler.

Toplantıda heyet adına konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Bu hareketi iki ay önce ilan ettik. Allah yardım etti ve şimdi yoldayız. Hedefe ulaşmak için çok az bir zamanımız kaldı. Dünyanın her tarafından insanlar bu filoya destek veriyor. Çünkü bu filo bütün vicdan sahiplenin ortak yardımlarını Gazze’ye ulaştıracak. Bu konvoy, bir insani yardım konvoyudur başka bir amacı yoktur. İsrail askeri operasyon yapacağını söylüyor. Bu çok komik. İçinde kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 9 gemi bütün İsrail askeri gemileri tarafından kuşatılacak. Bu, çok büyük bir yanlış olur. İsrail’deki akıl sahipleri de bu yanlışlığının farkındalar” dedi.

Gemilerde toplam 35 milletvekilinin de bulunacağını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Bu vekiller Avrupa’dan ve Orta Doğu ülkelerinden geliyorlar. İsrail bu gemilerin Türkiye hükümeti tarafından gönderildiğini iddia ediyor. Hayır, bu sadece bir sivil toplum kuruluşları hareketidir. Hükümetler üstü bir organizasyondur. Bu organizasyonu düzenleyen bütün kuruluşlar bağımsızdır. İsrail şimdi psikolojik savaş ilan etti. Özel tutuklama merkezleri kurmuşlar. Ama biz korkmuyoruz. Yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

İsrail samimi değil

İsrail’in yardımları biz yapalım teklifini samimi bulmadıklarını ifade eden Bülent Yıldırım, geçmişte bunun örneklerini yaşadıklarını söyledi. Elindeki belgeyi basın mensuplarına gösteren Yıldırım, şunları söyledi: “İsrail isteyen yardım götürebilirler diye açıklama yapmıştı. Biz de 100 tır ve 700 tonluk bir gemiyle yardım götürmek istediğimizi bildirmiştik. İsrail dış işleri bakanlığına başvurduk. Ancak İsrail bu talebimize cevap vermedi. İşte bu da belgesi.”

Filistinliler kafesteki kuş gibi

Konvoyda bir kanarya kuşunun olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu kuş kafeste. İsrail, Filistin halkını bu şekilde kafeste tutuyor. Biz bu kuşu Gazze’de serbest bırakacağız” dedi.

İsrail milletvekili sert konuştu

Gemi Filosuna katılarak Gazze’ye destek veren İsrail Ulusal Demokrasi Partisi Milletvekili Hanin Zuabi de konuşmasında İsrail’in hukuk tanımadığını kaydederek dünya liderlerini bu konvoya destek veremeye davet etti. Zuabi, şöyle konuştu: “Gazze bu yardıma çok muhtaç. Öyle bir bölgeden bahsediyoruz ki İsrail tarafından alt yapısının yüzde 75’i yok edilmiş. Bugün suyu ve elektriği olmayan bir buçuk milyon Gazzeliden bahsediyoruz. Aslında İsrail bu kampanyaya karşı durmakla bütün dünyayı karşısına alıyor.

Daha önce Goldstone raporu açıklandı. Goldstone bir Arap veya Filistinli değil bir Yahudi. Goldstone Gazze’de insan hakları ihlallerini çok açıkça ortaya koydu. İsrail bu gemilere izin vermek zorunda. İsrail’in tepkisi mantıklı ve insani bir tepki değildir. İsrail sessiz bir şekilde kuşatma ve ambargonun sürmesini istiyor. Bu konvoy bu sessizliği kırmaya çalışıyor. Bu konvoylar şimdi İsrail halkının da arasında bir tartışma başlattı. İsrail halkı da artık ambargoya karşı sesini yükseltmeye başlamıştır.

Biz parlamentodan muhalefetimizi sürdürüyoruz. İsrail’de boş durmuyor ve bizi hain ilan etmiş durumda, bizimle ilgili hukuki işlemler başlattılar. Bir kez daha vurguluyorum bu konvoy tamamen insani amaçlıdır.”

Başpiskopos: 32 yıldır ülkeme hasretim

Vatikan Başpiskoposu Kapuçi ise, “Ben 32 yıldır kendi vatanımda Filistin’de yaşamaktan mahrum edildim. Yıllardan sonra bu hareketle birlikte vatanımı görecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ne kadar zorlu ve yıkıcı olsa da kendi vatanımıza kavuşmak için İsrail’e karşı mücadele edeceğiz” dedi.

Kaynak: Dünyabülteni
Eklenme tarihi: 26.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADRASAN Denizcili..
 DENSAN Denizcilik
 RANMARİNE Denizci..
 NİSA Denizcilik
 DENİZ FENERİ Ulus..
 MARİST Shipping
 FIRST GROUP Inter..
 MARİN Römorkör ve..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 REKA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim