Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Temmuz 2024
Haber
Anket
Hem olay çıkartıp hem de şikayetçi olan gemici 10 hapis ile yargılanıyor!
Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen Türk bayraklı kuru yük gemisinde çalışan bir gemi personeli alkolün etkisiyle kaptan ve diğer personellere maket bıçağıyla saldırdı. Geminin mürettebatı saldırganı durdurmak için ütü odasına kapatarak üzerini demir levhalarla kapattı. Geminin musluklarını ve su devrelerini kıran personel hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.



Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen Türk bayraklı kuru yük gemisinde çalışan bir gemi personeli kaptan ve diğer personellerle kavgaya tutuşunca mürettebat tarafından alıkonulmuştu. Olay 23 Ekim tarihinde Ukrayna'da meydana gelmişti. 30 yaşındaki Mehmet Ali K, isimli şahıs Chona isimli ticari kuru yük gemisinde gemici olarak görev yapıyordu. İddiaya göre alkol alan genç adam ile gemi kaptanı arasında tartışma yaşandı. Olayın büyümesi üzerine gemi personeli tarafından Mehmet Ali K, geminin ütü odasına elleri bağlanarak konuldu ve üzerinden kapı kilitlendi.



GEMİ KAPTANI VE PERSONELİNE SALDIRDI

Yine iddiaya göre kendisi gibi alkollü olan gemi kaptanı çıkan tartışma üzerine Mehmet Ali K.'yı kürek sapıyla dövmeye başladı. Gemici ise eline geçirdiği falçatayı gemi kaptanına savurdu. Çıkan tartışma üzerine gemi personeli durumu Ukrayna polisine bildirdi. Gemiye çıkan polisler Mehmet Ali K.'ya plastik kelepçe taktı. Gemi personeli ise sinir krizi geçiren Mehmet Ali K'yı geminin çamaşırhanesine kapattı. Ukrayna'dan elleri kelepçeli ve demir kaynaklarla kapalı odada gelen Mehmet Ali K., İstanbul'da sahil güvenlik ekiplerine teslim edildi.

ELLERİ BAĞLI 5 GÜN YOLCULUK YAPTI

Emniyete götürülen genç adam verdiği ifadesinde kendisinin 5 gün boyunca alı konulduğunu, gemi personelinin çamaşırhanenin kapısını demirlerle kaynak yaparak kapattığını, tuvaletini yapmak için poşet verdiğini ve insanlık dışı bir şekilde yolculuk yapmak zorunda kaldığını söyledi. Gemi kaptanı ise ifadesinde personelin gemide çırılçıplak soyunarak etrafa zarar vermeye başladığını bu nedenle kendisini kapatarak getirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

10 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Karşılıklı şikâyet sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcılık gemi personeli Mehmet Ali K'nın olay günü alkollü bir vaziyette kaptan ve personele saldırdığını, bu sırada küfürler ederek geminin musluk ve tahliye borularına zarar verdiğini belirterek iddianame düzenledi. Savcılık Mehmet Alik K, hakkında, 'Silahla Tehdit', 'Mala Zarar Verme' ve 'Hakaret' suçlarını işlediği gerekçesiyle 10 yıla kadar hapsini istedi.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Gemide eziyet gördüğünü iddia eden gemici suç duyurusunda bulundu



Kaynak: Sabah (Atakan Irmak)
Eklenme tarihi: 10.06.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARAS Deniz İnşaat..
 GLOBUS Uluslarara..
 ALTERNATİF Denizc..
 GİRİT Denizcilik ..
 EGE Su Altı Hizme..
 TUZLA Tersanecili..
 EN-KO Denizcilik ..
 ADECCO Hizmet ve ..
 DOĞANBEY Denizcil..
 YAMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim