Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Temmuz 2024
Haber
Anket
TCG Kınalıada korvetimiz Japon halkını heyecanlandırdı!
Japon halkı, TCG Kınalıada Korveti'nin, Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 100. yılı ve Ertuğrul Fırkateyni'nin seyrinin 134. yılı dolayısıyla ülkelerini ziyaretinden heyecan duyuyor.

1890 yılında Japonya'ya giden ancak dönüş yolunda batan Ertuğrul Fırkateyni'nin anısına yola çıkan TCG Kınalıada, Uzak Doğu'daki varış noktasına ulaştı. İzmir'den nisanda uğurlanan askeri gemi, Japonya'daki ilk durağı, Türk-Japon ilişkilerinde tarihi önemdeki Kuşimoto kentine geldi.



Kent açıklarında demirleyen geminin mürettebatı, yarın Kuşimoto'nun Kaşino sahilinde bulunan Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Anıtı'ndaki resmi törene katılacak.

Japon Prenses Akiko ile iki ülkeden bürokratların yer alması beklenen törende 134 yıl önceki faciada hayatını kaybeden Osmanlı denizcileri yad edilecek.



"ERTUĞRUL, İKİ DENİZCİ ÜLKEYİ BULUŞTURAN BİR HİKAYE"

Etkinliğin ev sahiplerinden Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, AA muhabirine, tören için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

1890'da Ertuğrul Fırkateyni'nin dönemin şartlarında Japonya'ya geldiğini ve görevini başarıyla tamamladığını belirten Güngen, dönüş yolundaki talihsiz kazayı anımsattı.

Güngen, "Ne yazık ki ülkemize dönerken tayfuna yakalanıp talihsiz kaza sonucunda denizcilerimiz şehit olmuş, bir kısmı da Kuşimoto halkının desteğiyle kurtarılmış." dedi.

Kurtarılan Osmanlı denizcilerini, Japonya Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin İstanbul'a taşıdığını anlatan Güngen, bu acı olayın iki ülke ilişkilerindeki tarihi önemini vurguladı.

Güngen, "Japonya da Türkiye de denizci ülke. Bu denizcilik hikayesi, iki ülkeyi bir araya getiren önemli bir hikaye. Ertuğrul, iki denizci ülkeyi buluşturan bir hikaye." ifadelerini kullandı.

"TÜRK DOSTU" KUŞİMOTO

Gencinden yaşlısına Kuşimoto sakinleri, korvetin ülkelerine intikali ve kent açıklarında demirlemesinden duydukları heyecanı dile getirdi.

Soyadını vermek istemeyen taksi şoförü Maeda, resmi törenden henüz haberdar olduğunu belirterek, işinin uygun olması halinde yarın Türk Şehitliği'ndeki törene katılmak istediğini söyledi.

Kentte Türk turistleri gördüğünü belirten Maeda, "Törenin başarıyla düzenlenmesini ve Türk-Japon ilişkilerindeki dostluğun sürdürülmesini umuyorum." dedi.

Kuşimoto Turizm Derneği Temsilcisi Aoki, Türk gemisinin kente gelmesinden büyük heyecan duyduğunu dile getirdi.



ERTUĞRUL FIRKATEYNİ FACİASI

Sultan Abdülhamid tarafından Japonya'ya gönderilmiş olan Ertuğrul firkateyni 16 Eylül 1890’da dönüş yolculuğu sırasında, tayfuna tutulmuş ve batmıştı. Bu faciada, 62 subay ve 547 erden kurulu mürettebattan sadece 6 subay ile 63 er kurtulabilmişti. 540 Osmanlı denizcisi bu faciada hayatlarını kaybetmişti.

Bu geminin inanılmaz bir hikayesi vardır ve filmi de çekilmiştir, mutlaka izlemenizi öneririz.



Kaynak: yirmidort.tv
Eklenme tarihi: 10.06.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LUNA Roro
 KÖKSALANLAR Deniz..
 MARİN Römorkör ve..
 DİNÇER Yatçılık
 NARAL Denizcilik
 MMMARİNE denizcil..
 HM Denizcilik Tic..
 İSKENDERUN Deniz..
 MASTER Petrol
 TOPKAPI GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim