Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Korsanlar tarafından kaçırılan Frigia gemisi için görüşmeler sürüyor
Somali'de deniz korsanlarınca kaçırılan Malta bandıralı ''Frigia'' isimli kuru yük gemisinin işletmecisi Karya Denizcilik Şirketi'nin avukatı Nilgün Yamaner, geminin kaçırılmasının üzerinden 90 gün geçtiğini ve deniz haydutlarıyla süren görüşmelerde önemli bir mesafe aldıklarını belirterek, ''Çözüme çok yakın bir noktaya geldiğimizi söyleyebiliriz'' dedi.

Somali'de deniz korsanlarınca kaçırılan ''Frigia'' isimli geminin işletmecisi Karya Denizcilik Şirketi'nin avukatı Nilgün Yamaner, yaptığı açıklamada, M/V Frigia gemisinin kaçırılmasının üzerinden 90 gün geçtiğini ve bu süreçte yoğun görüşme trafiğinin devam ettiğini belirterek, ''Gemiyle irtibat tamamen korsanların elinde, korsanların sözcüsünün yanı sıra yalnızca gemi kaptanıyla görüşmemize izin veriyorlar. Türkçe dahi konuşmamıza izin vermiyorlar, kendileri de anlasın diye İngilizce konuşabiliyoruz'' dedi.

Deniz korsanlarıyla iletişimi de sağlıklı adımlarla ilerlettiklerini ifade eden Yamaner, korsanların, mürettebatın aileleriyle görüşmelerine izin vermediklerini ifade ederek şunları söyledi:
''Personelin ve geminin durumu hakkında gemi kaptanından bilgi alabiliyoruz. Aldığımız bu bilgileri de, geçen süreç içerisinde ailelere periyodik dönemlerde bildiriyoruz. Aileler sürecin uzaması nedeniyle kızgın olabilirler ama bizim önceliğimiz gemi personelinin en sağlıklı şekilde normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak. Görüşmelerde önemli aşamalar kaydettik ve çözüme çok yakın bir noktaya geldiğimizi söyleyebiliriz. Fakat şu gün sona erecek diye bir tarih vermemiz yanlış olur.''

İşletmeciliğini Türk şirketi Karya Denizcilik'in yaptığı Malta Bandıralı 35 bin grostonluk M/V Frigia gemisi, İsrail'den Tayland'a gübre taşırken, askeri gemiler eşliğinde BM'nin oluşturduğu güvenlik koridorundan geçtikten 1,5 gün sonra 23 Mart Salı günü Hint Okyanusu'nda Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı.

Gemide, 19'ü Türk ve 2'si Ukraynalı toplam 21 personelin bulunduğu bildirilmişti.


Kaynak: Cumhuriyet
Eklenme tarihi: 22.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HALİKARNAS Denizc..
 TUAN Denizcilik
 SANBER Denizcilik..
 ORTAK Denizcilik
 İSTANBUL DENİZCİL..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 GEMPO
 MEGAMAR Denizcili..
 YAREN Denizcilik
 ARTUR Teknesi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim