Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ulusoy RO-RO taşımacılıkta Akdeniz'in en büyüğü oldu
Avrupa'nın en büyük RO-RO gemisini Almanya Flesburg'da törenle denize indiren Ulusoy'un başını çektiği Roder, sahip olduğu taşımacılık filosuyla Akdeniz'in en büyük armatörü haline geldi ve model oldu

Ulusoy topluluğu, Pendik'ten kalkıp İtalya'nın Trieste Limam'na TIR taşıyacak "U.N Saffet Ulusoy" adlı Avrupa'nın en büyük gemisini Almanya'nın kuzey ucundaki Flensburg Tersanesi'nde törenle denize indirdi. Türkiye'nin Batı Avrupa ülkelerine yönelik ihracatının yüzde 60'ının RO-RO gemileriyle taşındığına dikkat çeken Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, "Bugün sipariş verdiğimiz yedinci gemimizi de denize indiriyoruz. Yılsonuna kadar üç tane daha gemiyi teslim alacağız. Toplam 12 adet gemilik filomuzla Akdeniz'in en büyük RO-RO armatörü biz olduk" dedi.

Nasıl Armatör olduk?
Geminin denize indirilmesi nedeniyle Flensburg Tersanesi'nde düzenlenen törende konuşan Ulusoy, kara nakliyecileri olarak nasıl armatör olduklarım anlattı: "1992 yılında Yugoslavya'da iç savaş çıkınca kara nakliyecileri Avrupa'ya mal taşımada büyük zorluklarla karşılaştı. Çilekeş nakliyeciler olarak Demirel'in dediği gibi çareler tükenmez dedik. 46 ortak bir araya geldik. Kara nakliyecilerine 'Bir tane TIR'ınız eksik olsun ama gelin deniz nakliyesine girelim' dedik. Roder'i (Ro-Ro Taşımacılar Derneği) kurarak karadaki treylerlerimizi denizden taşıdık. 46 ortakla yola çıktık bugün üye sayımız 200'e ulaştı." Almanya Flensburg'daki tersaneye yaptırdıkları gemilerin toplam değerinin 600 milyon doları bulduğunu söyleyen Ulusoy 5 yılda tamamladıkları yatırımla armatörlük konusunda tüm Avrupa'ya model olduklarını da belirtti.

Şoförlerin İtalya'ya uçmasının aliyeti 8.5 milyon $
Taşımacılıkta havayolu sektörüne de girebilecekleri sinyalini veren Saffet Ulusoy, U.N RO-RO gemilerinde çalışan şoförlerin uçakla İtalya-Türkiye arasında gidip gelmelerinin maliyetinin 8.5 milyon dolan bulduğuna dikkat çekti. Ulusoy bu konuda dernek olarak çalışmalara başladıklarını söyledi ve "Eğer sektöre girersek bu maliyeti daha aşağılara çekebilir miyiz ona bakıyoruz. Bunun fizibilite sonuçlan çıkaktan sonra gerekirse havayolu taşımacılığı sektörüne de girebiliriz" diye konuştu.

Yeni hedef İstanbullu'yu karadan denize dökmek
Uluslararası kara nakliyecilerim denize taşıyarak çığır açtıklarım söyleyen Saffet Ulusoy bundan sonraki hedeflerinin İstanbul trafiğini rahatlatacak iki Ro-Ro terminali olduğunu belirtti. Bu terminallerden yapacakları karşılıklı seferlerle köprü trafiğine alternatif olacaklarını kaydeden Ulusoy, "Bu konuda Ankara ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.


Eklenme tarihi: 19.01.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SONAY Denizcilik ..
 DOĞRU Denizcilik
 DELTA Marine Yach..
 ASWAN Shipping
 KOÇ Topluluğu
 ARAS Gemi Kurtarm..
 MARTRANS
 DERIN Denizcilik
 AREL Denizcilik
 SAN-MAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim