Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Alanya Sahilinde Yüzey Kirliliği
Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği Başkanı (ALÇED) Şerefnur Kayhan, havza bazında temizliği yapılmayan derelerin denize getirdiği atıklar ile transit geçiş yapan gemi atıklarının, Alanya sahillerinde zaman zaman yüzey kirliliğe neden olabildiğini söyledi.

Sahillerde hijyen göstergesinin mavi bayrak olduğunu dile getiren Kayhan, Alanya sahillerinde ters akıntı sonucu zaman zaman yüzeysel kirlik yaşandığını belirtti.

Transit geçiş yapan gemilerden bırakılan ve dere yataklarından denize karışan atıkların zaman zaman yüzeysel kirliliğe neden olabildiğini kaydeden Kayhan, kirlilikle mücadele için Alanya Belediyesi, belde belediyeler ve Kaymakamlık ile koordineli çalıştıklarını söyledi.

Transit geçiş yapan gemilerin, uluslararası platform olması nedeniyle atıklarını kontrol edemediklerini belirten Kayhan, yüzeysel kirliliğin engellenmesi amacıyla derelerin havza bazında ıslah edilmesi gerektiğini bildirdi.

Alanya Belediyesi'nin, deniz kirliliğinin engellenmesi amacıyla tur teknelerinin atıklarını da günlük kontrol ettiğini belirten Kayhan, şunları söyledi:

'Alanya'da Kargıcak beldesinden Okurcalar beldesine kadar yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki sahilde 4'ü halk plajı olmak üzere toplam 43 mavi bayraklı plaj var. Mavi bayrak kriterleri içerisinde, başta deniz suyu analiz sonucu olmak üzere 27 zorunlu kriter bulunuyor. 43 mavi bayraklı plajda 15 günde bir Alanya Halk Sağlığı Laboratuvarı ekiplerince su numuneleri alarak, sonuçlarını mavi bayrak panolarında yayınlıyoruz. Bu dönemde yaptığımız denetimlerde mavi bayrak kriterine uymayan işletmeyle karşılaşmadık. Yaptığımız çalışmalara denetim demek doğru olmaz. Plaj işletmeleri ve mavi bayrak görevlileri artık daha bilinçli. ALÇED olarak bizler de kontrollerimizi yapıyoruz. Plajlarda görülen herhangi bir olumsuzluk mavi bayrağın kaybedilmesi alamına gelir.'

Kayhan, batı yönlü deniz akıntısı sonucu Alanya sahillerinde zaman zaman oluşan yüzeysel kirliliğin insan sağlığını olumsuz etkileyen bir sonuca yol açmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 21.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOĞUHAN Denizcili..
 TURMAR Gemicilik ..
 ALBATROS Yatçılık
 IMB Shipping and ..
 TRIO Denizcilik İ..
 CSM Denizcilik ve..
 STARLINE
 İYEM Asya Denizci..
 ORION Denizcilik ..
 MİNERAL den. san ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim