Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Yunanistan, Türk araştırma gemilerinden rahatsız
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Grigoris Delavekuras, "Piri Reis" ve "Çeşme" gemilerinin faaliyetlerinin "iki ülke ilişkilerinin iyileşmesi arzusu ile bağdaşmadığını" söyledi.

Yunan özel Thema radyosuna konuşan Delavekuras, Yunan basınında da bugün geniş şekilde yer verilen "Piri Reis ile Çeşme’nin faaliyetleri" ile ilgili soruları yanıtladı.

"Türkiye’nin faaliyetlerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği, ’Türk-Yunan ilişkilerinin iyileşmesini istediği’ şeklindeki arzusu ile bağdaşmadığını" söyleyen sözcü, "Yunanistan ilişkilerin iyileşmesini istemektedir ve bu yönde de çalışacaktır, ancak bunun belli bir çerçeve içinde, Yunanistan’ın egemenlik haklarına tam saygıyla olacağı açıktır. Başka türlü, Yunanistan’ın egemenlik hakları ile uluslararası hukuka saygı olmadan Türkiye ile ilişkilerin tam olarak iyileşmesi mümkün değildir" diye konuştu.

"Türkiye’nin son zamanlarda dışarıya karşı barıştırıcı ülke, istikrar sağlayıcı faktör, bölgesel, hatta bazılarına göre küresel güç olduğu görüntüsünü vermek istediğini" belirten Delavekuras, "Öyleyse Türkiye, neden maksatlı şekilde, bölgemizde, güneydoğu Akdeniz’de gerginlik yarattığını, ikili ilişkilerin iyileşmesi ve bölgede istikrar sağlanması sürecini hangi gerekçeyle sabote ettiğini açıklamalıdır" ifadelerini kullandı.

"Şu anda Piri Reis’in Antalya Körfezi’nde, Çeşme’nin ise Kuzey Ege’de olduğunu" kaydeden sözcü, "Çeşme’nin Yunan Sahil Güvenliğine ait bir tekne tarafından izlenmekte olduğunu" sözlerine ekledi.

Yunan basını da "Ankara’nın, hidrografi araştırma gemisi ’Çeşme’nin denize açılması ve Kuzey Ege’de seyretmesiyle tahrik edici tutumunu yoğunlaştırdığını" ileri sürdü.

Basın-yayın organları, "Meis açıklarında seyreden ’Piri Reis’ araştırma gemisinin ardından, Ankara’nın bu sefer de kuzey Ege’ye ikinci bir gemi gönderdiğini" belirttikleri haberlerinde, "Çeşme’nin, Dedeağaç sahil kentinin 7,5 deniz mili güneyinde, uluslararası sularda, Türk Deniz Kuvvetlerine ait bir geminin refakatinde ortaya çıktığını" bildirdiler.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 21.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENAK Depoculuk v..
 TEMEL Denizcilik ..
 ALYANS Denizcilik
 EN-KO Denizcilik ..
 ÇEBİ Denizcilik
 ERLER denizcilik ..
 AKDEN Denizcilik ..
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 USTAOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim