Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
BP felaketinde 5 kıyamet senaryosu !
Kıyametlerden kıyamet beğenin! fena halde ‘endişeli’ uzmanların teorilerine göre BP’nin petrol felaketi, kıyametvari olaylara sebep olacak. İşte 5 ayrı kıyamet senaryosu:

ABD’nin güneyinde Meksika Körfezinde bir petrol sızıntısı, bölgesel bir çevre felaketi olmaktan daha ne kadar ciddi olabilir ki? Ancak bazı fena halde ‘endişeli’ uzmanların teorilerine göre BP’nin petrol felaketi, kıyametvari olaylara sebep olacak.

Meksika Körfezindeki Bonnie Kasırgasının yaklaşması sebebiyle, çevre felaketiyle mücadele eden ana gemi de Perşembe akşamı bölgeden uzaklaştı. Bu durum son günlerde, sızıntının durmak üzere olduğu iyimserliğini bir parça kırdı. Peki ne zaman ve nasıl durabilir petrol akıntısı? Ne BP’nin ne de resmi yetkililerin kesin bir cevabı yok. Bu da meydanı, çok daha uçuk ve ürkütücü senaryolara bırakıyor.

Bu konuda art arda dile getirilen bazı tüyler ürpertici senaryolar, beterin beteri havasında. Adeta kıyametlerden kıyamet beğenin deniyor. Okyanusa durmaksızın petrol ve gaz fışkırtan kuyunun akıbeti ile ilgili senaryoların bazıları daha bilimsel bazıları ise çok daha fazla ‘’teorik’’. İşte eğer tek biri bile gerçekleşirse, şu anda zaten yeterince büyümüş felaketi, basit bir olaya dönüştürecek 5 kıyamet senaryosu:

1 – Bütün yaşamı yok edecek büyüklükte metan gazı patlaması

Teori, TIME dergisinde yazıldı. Onlarsa ‘’Helium’’ adlı bilim sitesinden almış. Teorinin en önde gelen savunucusu ise Northwestern Üniversitesi biyokimya mühendisi Gregory Ryskin. Teoriye göre, BP, deniz yatağının altında sıkışık haldeki dev metan gazı balonuna delik açtı. 250 milyon yıl önce patlayan metan gazı büyüklüğündeki bu metan gazı balonu, patladığında oluşturacağı dev okyanus dalgaları ve kimyasal fırtınalarla yerküredeki yaşamın yüzde 96’sını bitirebilecek potansiyelde.

2 – Petrol fışkırması 10 yıllarca sürecek ve tüm okyanuslarda hayatı bitirecek

Bu teori Mother Jones dergisinde yayınlandı. Onlar da petrol mühendislerinin ve diğer sektör uzmanlarının forumu olan ‘’The Oil Drum’’ adlı sitedeki Doug R adlı yorumcudan almış. Buna göre, akıntısı durduralamaz bu kuyu günde 150 bin varil petrolü okyanusa on yıllarca akıtacak. Bunun yıllar içinde okyanusları ne hale getireceğini düşünmek bile istemezsiniz. CBS’ten David Phillips de, kuyunun ağzının teorideki gibi daha genişlemesi halinde bunun okyanusa en az 2-3 milyar varil petrol karışması anlamına geleceğini söylüyor.

3 - Zehirli kimyasal yağmurlar geniş bir alanda her canlıyı öldürecek

Hızla felaket bölgesine yaklaşan Bonnie Kasırgası bu teorinin ilk testi olacak. ‘’Infowar.com’’ adlı web sitesi teoriyi gündeme getirdi. BP, denizdeki petrolü seyreltmek için bir tür seyreltici solvent maddesi olan ‘’Corexit 9500’’ adlı kimyasalı bol miktarda Meksika Körfezine serpiyor. Bu madde, kuyudan ve çevreden sızan metan gazıyla birleşerek oldukça zehirli bir forma dönüşmekte. Teoriye göre kasırga bu zehir bulutlarını, Meksika Körfezi çevresinde oldukça geniş bir alana yağmurlarla serperek sözkonusu alan içindeki insan, hayvan ve bitkilerin tamamını zehirleyip öldürecek. The European Union Times gazetesinde yayınlana habere göre Rusya Doğal Kaynaklar Bakanlığı da, zehirli yağmurların Kuzey Amerika’nın yarısında hayatı bitirebileceği uyarısında bulundu. Din adamı Lindsay Williams, araştırmacı gazeteci Wayne Madson, ve ünlü komplo teorisi radyosu Alex Jones, bu felaket senaryosunu Amerikan kamuoyunda en fazla gündeme getirenler…

4 – Bu felaket kelimenin gerçek anlamıyla Kıyametin işaretçisi

Haber Newsweek tarafından yayınlandı. ABD’deki bazı Hıristiyan çevreler, Meksika Körfezindeki felaketi yaklaşan Kıyametin habercisi olduğuna inanmaya başladılar. ABD’de 60 milyon civarında Evanjelik yaşıyor ve PEW Araştırma Merkezinin verilerine göre bunların üçte biri, kıyametin kendi ömürleri içinde kopacağına inanıyor. Milyonlarca Amerikalı BP’nin İncil’de bahsedilen şeytani ‘’Kıyamet ajanı’’ olduğuna inanıyor. Hıristiyan ilahiyatında kıyametin nasıl kopacağını ve insanlığın nasıl biteceğini araştıran yardımcı dal Eskatoloji’den ‘’delillerle’’, Obama’yı ve BP’yi dünyanın sonunu haber veren sinyaller olarak gösteren din adamları bugünlerde çok fazla dinleyici buluyor.

5 – BP’nin, yer kabuğunu gizlice delerek mağmaya ulaşma çabası, yer kabuğunun içe çökmesine neden olacak

Bu teoriye göre ise 4 millik petrol kuyusu delme görüntüsü altında BP aslında 1800 mil derine inerek yer çekirdeğindeki mağma tabakasına ulaşmaya çalışıyor. Böylece bu muazzam kaynaktan elde edeceği jeotermal enerji ile kuşaklar boyunca zenginleşmeyi amaçlıyor. Ancak, yer çekirdeğindeki mağmanın bu şekilde tüketilmesi, yer kabuğunun içe doğru çökmesine yol açacak ve hayatı bitirecek. Teorinin arkasında kendilerine, ‘’Uluslararası Enerji Uzmanları’’ adını veren gizemli bir grup var.

Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 23.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YEŞİL Marmaris A...
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 CİNER Marine Ters..
 GRANDE Ship Manag..
 DENSAN Denizcilik
 TAMİ Denizcilik
 GRANMAR Denizcili..
 INSPEKTOR Marıne ..
 AY İnşaat Turizm ..
 KARE Eğitim Ltd v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim