''Elleçlenen konteyner miktarında tüm zamanların rekorunu kırdık''
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklama ile 2025 yılı Mayıs ayı denizcilik istatistiklerini değerlendirdi. Türkiye'nin deniz ticaretinden daha fazla pay alması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Uraloğlu, "Mayıs ayında limanlarda elleçlenen konteyner miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,6 artarak bir milyon 366 bin 430 TEU'ya (yirmi fit eşdeğer birim) ulaştı. Böylece bir ayda limanlarımızda elleçlenen en yüksek konteyner miktarına ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdık" ifadelerini kullandı.
Bakan Uraloğlu, yılın ilk 5 ayında limanlarda elleçlenen konteyner miktarının da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 artarak 5 milyon 817 bin 227 TEU olarak gerçekleştiğini belirtti.
'5 AYDA 230 MİLYON 61 BİN 982 TON YÜK ELLEÇLENDİ'
Limanlarda gerçekleşen yük elleçlemesine ilişkin verileri değerlendiren Bakan Uraloğlu, "Bu yılın mayıs ayında limanlarımızda elleçlenen yük miktarı 48 milyon 166 bin 570 ton olarak gerçekleşti. Ocak-mayıs döneminde limanlarımızda elleçlenen yük miktarı ise toplam 230 milyon 61 bin 982 tona ulaştı" dedi.
Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz
Kurumsal Üyelerimiz
ÇETİNKAYA Denizci..
GM Denizcilik Kur..
KARYAT Karadeniz ..
ARIF KALKAVAN
ARKAS holding
KOTİLOĞLU Deniz N..
PEARL NAVAL GLOBA..
AE Medya Turizm İ..
DOGRUYOL Gemi İşl..
İSTANBUL34 Vap. H..
...