Kocaeli'deki arabalı vapur ihalesi için tek firma teklif verdi!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla harekete geçti. Gölcük ile Körfez arasında çalışacak arabalı vapur hattı için gerçekleşen ihaleye tek istekli firma katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’nde karayolu trafiğini rahatlatacak arabalı vapur hattı projesi için çalışmalara başladı. ‘Trafik Etki Değerlendirmesi ve Kavram Projeleri Hazırlanması Hizmeti’ ihalesi, Büyükşehir Belediyesi İhale Toplantı Salonu’nda yapıldı.
İHALEYE TEK İSTEKLİ FİRMA KATILDI
Gölcük Halıdere ve Körfez Tütünçiftlik arasında yapılması planlanan arabalı vapur hattının trafik yoğunluğuna etkisi için anket başta olmak üzere kapsamlı bir değerlendirme süreci yürütülecek. Çalışmalar kapsamında Derince, Körfez, Dilovası, Gebze, Karamürsel ve Gölcük ilçelerini kapsayan detaylı bölge tanımlamaları yapılacak. Söz konusu projenin yaklaşık maliyetin 8 milyon 430 bin TL olarak belirlendiği projeye tek istekli firma katıldı. Kaiser şirketinin teklifi 7 milyon 250 bin TL oldu. İhalenin sonucu, komisyonun değerlendirmesinin ardından açıklanacak.
EN UYGUN GÜZERGAH İÇİN TRAFİK ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YAPILACAK
Çalışmada trafik sayımları, yoğunluk ve akış analizleri, anket çalışmaları (sürücüler, bölge sakinleri, işletmeler), veri analiz raporları, en uygun taşıma sisteminin ve iskele alanlarının belirlenmesi, Trafik Etki Değerlendirme (TED) çalışması ve karayolu kavram projelerinin hazırlanması, Trafik Simülasyonlarının yapılması değerlendirilecek. Çalışma kapsamında iki farklı senaryo üzerinde durulacak. İlk senaryoda tehlikeli madde taşıyan araçların arabalı vapur hattını kullanması ve bu amaçla trafikten çekilecek araçların etkisinin incelenmesi olacak. İkinci senaryoda ise tehlikeli madde taşıyan araçlar haricinde kalan tüm araçların bu hattı kullanması dikkate alınacak. Yüklenici, en az 2 alternatif arabalı vapur güzergahı ve iskele noktalarını belirleyecek. Bu güzergahların en uygun olan bölgesi için trafik etki değerlendirmesi yapılacak.
DENİZ TRAFİĞİNİN YOĞUNLUĞU DA ELE ALINACAK
Belirlenen alternatif güzergahlar ve iskele bölgelerinde bekleme alanlarının oluşturulması, mevcut karayoluna bağlantıları kavram projeleri ve yükleme boşaltma senaryoları oluşturulacak. Yüklenici, ilçeler özelinde ayrıntılı bölge tanımlaması yapacak, geçmiş yıllarda çalışma bölgesi ve yakın etki alanı içerisinde yapılan tüm etüt, fizibilite, rapor ve çalışmalar değerlendirilerek bölgenin tarihçesini ortaya koyacak. Deniz trafiğinin mevcut durumu (gemi, feribot yoğunluğu) da çalışma kapsamında ele alınacak.