Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizciliğin kalbi İstanbul'da atacak
Üçüncü Uluslararası Deniz Kültürü Festivali 22-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

İstanbul, Eylül ayında farklı bir etkinliğe tanık olacak. 22 Eylül’de İzmir’de başlayacak Üçüncü Uluslararası Deniz Kültürü Festivali, Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı himayesinde, Deniz Kültürü Derneği tarafından gerçekleştirilecek. 26 Eylül’de sona erecek festivale Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kaptan Cousteau’nun efsanevi ekibi de katılacak

Festival kapsamında İstanbul’da sualtında ve su üstünde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın gazeteci ve belgesel yapımcısı Mithat Bereket’le sualtında gerçekleştireceği canlı televizyon yayını, sualtında yağlı boya çalışması bu etkinliklerden yalnızca birkaç örnek...

Bakan Yıldırım: “Görevimiz Desteklemek”

Uluslararası Deniz Kültürü Festivali nedeniyle bir değerlendirme yapan Bakan Binali Yıldırım, böyle bir organizasyonun, bir sivil toplum örgütü öncülüğünde yapılmasının son derece anlamlı olduğunu belirtti. Bakan Yıldırım, “Esasında, işin doğası bunu gerektirmektedir. İdarenin yetişemediği, zaman ayıramadığı işin kültürel boyutu, sanatsal tarafı, dünyanın diğer gelişmiş ülkelerinde de sivil toplum örgütleri eliyle halkın gündemine taşınmaktadır. İdareye düşen, denizciliği, gemi inşa sanayisini, balıkçılığı, yolcu ve yük taşımasını geliştirirken, eş zamanlı olarak deniz kültürünün yaygınlaşmasını da teşvik etmek, bu işe gönül verenlerin yanında olmak, onları desteklemektir” dedi. Binali Yıldırım, amatör denizciliğin önemine ilişkin olarak da şunları belirtti:

“Amatör denizciliği geliştirmek o kadar önemlidir ki; amatör denizci; şekil ve muhteva itibariyle denizde olmanın bütün gereklerini yerine getirmekte; zevklerini, heyecanlarını tatmakta, o lisanı konuşabilmekte, can kurtarmakta, rüzgara, meteoroloji diline hâkim olmakta, düğüm atabilmekte, tekne yapabilmekte, yelkenle seyredebilmekte, adeta denizle bütünleşik bir hayatı tanzim edebilmektedir. Denizciliği sadece meslekî bir faaliyet olarak görmek tabiidir ki, telafisi güç bir alan daralmasına yol açacaktır.”

Evrensel deniz kültürüyle buluşmak...

Festivalin organizatörü ve Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen ise yaptığı açıklamada Türkiye’nin deniz kültürünü tüm dünyanın evrensel deniz kültürüyle buluşturma sorunu yaşandığına dikkat çekti. Hakkı Şen, şöyle konuştu:

”Üç tarafı denizlerle çevrili Anadolu’nun deniz kültürünü dünyanın evrensel deniz kültürüyle buluşturma konusunda henüz ilk adımlarımızı atıyoruz. Birinci ve ikinci Uluslararası Deniz Kültürü Festivali ile bu adımlara kendi katkımızı yapmış bulunuyoruz. Şimdi Üçüncü Uluslararası Deniz Kültürü Festivali’nin eşiğindeyiz. Türkiye’yi dünyalılaştırmak, dışa açmak demek, Türkiye’yi sevmek demektir. AB sularında yüzen ve AB limanına ulaşmak için çetin bir uğraş veren Türkiye teknesinin itsimi, Uluslararası Deniz Kültürü Festivali etkinlikleriyle artacak. Türkiye’yi bir denizci ülke ve Türkleri denizci millet düzeyine yükseltmekte bu festival kendi rolünü oynayacak.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 31.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EMRE Denizcilik
 İKİZLER Denizcili..
 YIGIT Shipping Co..
 LİDER Gemi San.Tu..
 THE MOORİNGS Yach..
 ADECCO Hizmet ve ..
 SERVER Denizcilik..
 CM Denizcilik San..
 GLOBUS Uluslarara..
 IŞIK Group Shippi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim