Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Ağustos 2025
Haber
Anket
Terk edilmiş denizcilerin listesinde Hindistan neden ilk sırada yer alıyor?
Aralarında birçok Hintlinin de bulunduğu yüzlerce denizci, dünyanın dört bir yanındaki ticaret gemilerinde yiyecek, ücret veya yardım olmadan acı verici bir şekilde terk ediliyor. Ukrayna'daki Manas Kumar ve Suudi Arabistan'daki Amitabh Chaudhary vakaları, denizcilik sektöründe küresel bir krize işaret ediyor. Birçoğu, elverişli bayrak sisteminin ve denetim eksikliğinin kurbanı. Verilen sözlere rağmen çözümler yavaş yavaş hayata geçiyor. Tek bir şey istiyorlar: güvenli bir şekilde evlerine dönmek.

Manas Kumar, nisan ayından bu yana Ukrayna karasularında bir kargo gemisinde terk edilmiş durumda.



Hintli denizci, 14 Nisan'da Ukrayna'yı Romanya'dan ayıran Tuna Nehri boyunca seyrederken Moldova'dan Türkiye'ye patlamış mısır taşıyan 18 kişilik mürettebatın bir parçasıydı.

Ukraynalı yetkililer, Anka adlı geminin, Rusya'nın "gölge filosu" olarak adlandırdıkları bir gemi ağının parçası olduğunu iddia ediyor. Bu gemi ağının, Ukrayna'dan çalınan tahılı üçüncü ülkelere satmak için kullanıldığını söylüyorlar.

Ancak Anka gemisinin baş zabiti olan Kumar, geminin Tanzanya bayrağı altında seyrettiğini ve Türk bir şirket tarafından işletildiğini söyledi.

Kumar'ın yanı sıra beş Hint vatandaşı, iki Azerbaycanlı ve altı Mısırlı'dan oluşan mürettebatın elindeki belgelere göre geminin kesin sahibi henüz bilinmiyor.

Kumar, Ukraynalı yetkililerin soruşturma altında olmadıkları için serbest bırakıldıklarını bildirmelerine rağmen, beş ay sonra hepsinin hala gemide olduğunu söyledi.

Sorun şu ki, gemiden indikleri takdirde ücretlerini alma hakkını kaybediyorlar. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) ortak veri tabanına göre, haziran ayı itibarıyla yaklaşık 102.828 bin XNUMX dolar tutarında olan ücretler ise ödenmiyor.

BBC, mürettebatın sağladığı bilgiler doğrultusunda geminin yöneticileri ve sahipleriyle iletişime geçti.

Kumar, mürettebatın görevi devraldıklarında geminin karanlık geçmişinden haberi olmadığını söylüyor. Şimdi kontrolleri dışında bir durumun içinde sıkışıp kalan ekip, hızlı bir çözüm arıyor.

Kendisine göre, Hint denizcilik sektörü sahipleri ve yetkilileri her gün sorunun en kısa sürede çözüleceğine dair söz veriyorlar ancak şu ana kadar somut bir şey yok.

BBC'ye verdiği demeçte, "Burası bir savaş bölgesi. Tek isteğimiz bir an önce eve dönmek." dedi.



"Terk Edilmiş Denizciler"

Hindistan, ticaret gemilerine denizci ve mürettebat sağlama konusunda dünyada ikinci büyük ülkedir.

Ancak aynı zamanda "terk edilmiş denizciler" olarak bilinen denizciler listesinde de ilk sırada yer alıyor. Bu terim, 2006 Denizcilik Çalışma Sözleşmesi'nde, gemi sahiplerinin mürettebatla tüm bağlarını kopardığı ve artık onların eve dönüşünü, günlük erzaklarını veya ücretlerinin ödenmesini umursamadığı durumu tanımlamak için kullanılıyor.

Dünya çapında denizcileri temsil eden Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'na (ITF) göre, 2024 yılında 3.133 gemide toplam 312 bin 899 denizci terk edildi ve bunların XNUMX'u Hindistan vatandaşıydı.

BBC'ye konuşan eski denizci ve şu anda dünyanın farklı yerlerinde mahsur kalan Hintli denizcilerin ülkelerine geri gönderilmesine yardımcı olan Mohammad Gulam Ansari, denizcilerin birçoğu için, özellikle de iş bulmak veya eğitim sertifikaları almak için acenteler aracılığıyla yüklü miktarda para ödemişlerse, ücretlerini almadan gemiden ayrılmanın bir seçenek olmadığını söylüyor.

ITF'ye göre bu terk edilmelerin en büyük nedeni, gemilerin denizcilik sektörüne yönelik düzenlemeleri zayıf olan ülkelerde, yani "kolay bayrak" olarak bilinen ülkelerde tescil edilmesinin yaygın olması.

Uluslararası denizcilik kuralları, bir geminin sahibinin bulunduğu ülke dışında bir ülkede tescil edilmesine veya bayraklandırılmasına izin vermektedir.

ITF'nin internet sitesinde, "Bir ülke, gemi sicili kurabilir ve sahiplerine ücretler uygulayabilir, ancak mürettebatın güvenliği ve refahı için düşük standartlar uygulayabilir ve çoğu zaman gerçek bir bayrak devletinin yükümlülüklerini yerine getiremeyebilir" ifadesi yer alıyor.

Bu gruba göre bu sistem, geminin gerçek sahibinin kimliğini de gizleyerek, şüpheli niyetleri olan sahiplerin gemileri gizli amaçlar için kullanmasına olanak sağlıyor.

ITF verilerine göre 2024 yılında terk edilen gemilerin yaklaşık yüzde 90'ı elverişli bayraklar altında seyrediyordu.

Ancak denizcilik sektörünün küreselleşmiş yapısı nedeniyle, sektör gözlemcilerine göre gemi sahipleri, yöneticileri, bayrakları ve mürettebatları çoğunlukla farklı ülkelerden geldiği için bazı zorluklar da ortaya çıkıyor.

9 Ocak 2025'te Kaptan Amitabh Chaudhary, Irak'tan Birleşik Arap Emirlikleri'ne giden bir kargo gemisini kullanırken kötü hava koşulları nedeniyle küçük bir rota değişikliği yapmak zorunda kaldı.

Tanzanya bandıralı Stratos isimli yolcu uçağı, dakikalar sonra deniz tabanındaki kayalara çarparak petrol tankına zarar verdi ve Suudi Arabistan'ın Jubail limanı yakınlarında durmak zorunda kaldı.

Mürettebat (dokuz Hint ve bir Irak vatandaşı) gemiyi tekrar hareket ettirmek için birkaç girişimde bulundu, ancak başarısız oldu.

Mahsur kalan gemiciler, gemi oradan uzaklaşana kadar yaklaşık altı ay boyunca yardım bekleyerek orada kaldılar.

Bu arada, geminin Iraklı sahibi, geminin alıkonulması nedeniyle uğradığı zararları gerekçe göstererek, çalışanların ücretlerini ödemeyi reddettiğini BBC'ye anlatan Chaudhary, şunları kaydetti:

BBC, iddialara ilişkin bir yanıt almak için gemi sahipleriyle iletişime geçti ancak onlardan bir yanıt gelmedi.

Kim suçlanacak?

Denizciler, gemilerin, sahiplerinin ve işe alım ajanslarının kimlik bilgilerini doğrulamakla görevli olan Hindistan'ın denizcilik düzenleyicisi olan Denizcilik Genel Müdürlüğü'nü (DG Shipping) genellikle ilgili taraflara yönelik denetim ve dikkat eksikliğinden sorumlu tutuyor. DG Shipping, yorum talebine yanıt vermedi.

Ancak bazıları mürettebatın da daha dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.

Denizcilerin refahı konusunda çalışan ITF temsilcisi Sushil Deorukhkar, "İşe alındığınızda, sözleşmenizdeki herhangi bir belirsizlik hakkında Genel Müdürlük Denizcilik'i bilgilendirmek için bolca zamanınız oluyor," dedi. "Belgeleri imzaladığınızda, çıkmaza giriyorsunuz ve bir çözüm bulmak için her kapıyı çalmanız gerekiyor."

Çeşitli sebeplerden dolayı, Hindistan sularında faaliyet gösteren Hindistan'a ait gemilerin mürettebatı için de durumlar karmaşık hale gelebiliyor.

Kaptan Prabjeet Singh, 22 Hintli denizciyle birlikte Curacao'da kayıtlı, Hindistan'a ait bir petrol tankeri olan Nirvana'da çalışıyordu. Gemi, yakın zamanda onu sökmeyi planlayan yeni bir sahibine satılmıştı, ancak eski ve yeni sahipleri arasında ücretler konusunda bir anlaşmazlık vardı.



ILO-IMO ortak veri tabanına göre, Singh, nisan ayının başlarında gemiyi söküm için Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletindeki bir limana götürürken, bir Hint mahkemesi "mürettebat ücretlerinin ödenmemesi" gerekçesiyle gemiye el konulmasını emretti.

Singh, mürettebatın birkaç gün içinde terk edildiklerini fark ettiğini söyledi. BBC'ye verdiği demeçte, "Yeterli yiyecek veya erzakımız yoktu. Geminin yakıtı bitmişti ve tamamen karanlıktaydık," dedi. "Yemek pişirmek için geminin enkazından odun kırıp yakmak zorunda kaldık."

Ekim 2024'te işe alınan Singh, bu işten dürüst bir şekilde geçimini sağlamayı umuyordu ve bu nedenle maaşını almadan gemiden ayrılmak onun için bir seçenek değildi.

Mahkeme kararıyla varılan anlaşmanın ardından mürettebatın nihayet 7 Temmuz'da gemiden ayrılmasına izin verildi. Ancak ILO-IMO veri tabanına göre, mürettebatın ücretleri henüz ödenmedi.

Basra Körfezi'nde bulunan Stratos gemisinin mürettebatı, en büyük korkularının geminin tabanındaki deliğin gemiyi batırması olduğunu söylüyor.

Ancak onlar için en acil sorun açlıktı.

Chaudhary BBC'ye yaptığı açıklamada, "Günlerce sadece pirinç veya patates yedik çünkü başka yiyecek bir şeyimiz yoktu." dedi.

Yaklaşık altı ay sonra mürettebat nihayet gemiyi hareket ettirmeyi başardı, ancak kaza dümenine zarar vermiş ve gemiyi yelken açmaya elverişsiz hale getirmişti.

Maaşlarının ödenmesini bekleyerek hala gemideler.

Chaudhary, "Hâlâ aynı yerde ve aynı durumdayız. Zihnimiz işlevini yitirdi, artık ne yapacağımızı bilmiyoruz." dedi.

"Bize yardım edebilecek var mı? Sadece eve gidip sevdiklerimizi görmek istiyoruz."



Kaynak: koha.net
Eklenme tarihi: 26.08.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALDEBARAN Gemi İş..
 GARANTİ Denizcili..
 REKA Denizcilik
 ŞENER Petrol Deni..
 SEASON İnşaat Tur..
 SALMAKİS Turizm Y..
 OKANTRANS Gemi Ac..
 SARIOĞLU Denizcil..
 ÇEBİ Denizcilik
 YÜTEK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim