Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Kasım 2025
Haber
Anket
HD Hyundai 5.000’inci gemiyle dünya rekoru kırdı
Güney Koreli dev tersane grubu HD Hyundai, yarım asırlık üretim sürecinde 5.000. gemi teslimatına ulaşarak sektörde bir ilke imza attı.

HD Hyundai, Güney Kore’nin önde gelen gemi inşa grubu, çarşamba günü yaptığı açıklamada dünyanın 5.000 gemi teslim eden ilk tersanesi olduğunu duyurdu. Bu tarihi dönüm noktası, şirketin ilk gemisini teslim etmesinden tam 50 yıl sonra geldi.



5.000’inci gemi, geçen ay Filipin Donanması için inşa edilen ikinci açık deniz devriye gemisi Diego Silang oldu. Bu gemi, Filipinler’den alınan toplam 10 gemilik sipariş paketinin bir parçası olarak üretildi.

Şirket, ilk gemisi olan 260.000 tonluk petrol tankeri Atlantic Baron’u 1974 yılında teslim etmişti. O günden bu yana 68 ülkede 70’ten fazla denizcilik şirketine gemi sağladı.

HD Hyundai Başkanı Chung Ki-sun açıklamasında,
“5.000’inci gemi teslimatı, küresel denizcilik sektörünü dönüştüren bir mücadelenin tarihidir. Bu başarıyı temel alarak, önümüzdeki 5.000 gemi ve 50 yıl için daha güçlü ilerleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HD Hyundai’nin alt holdingi olan HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (HD KSOE), bu yıl şimdiye kadar 14.24 milyar dolarlık sipariş aldı ve böylece yıllık 18.05 milyar dolarlık hedefinin %78.9’una ulaşmış oldu.

HD KSOE; HD Hyundai Heavy Industries, HD Hyundai Mipo Dockyard ve HD Hyundai Samho Heavy Industries olmak üzere üç büyük tersaneyi yönetiyor. HD Hyundai Mipo’nun önümüzdeki ay HD Hyundai Heavy ile birleşmesi planlanıyor.


Kaynak: 7deniz.net
Eklenme tarihi: 20.11.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DALYA-H Shipping
 GÜRMAR Denizcilik..
 EGE KUMANYA
 MMMARİNE denizcil..
 AYNACI Denizcilik
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 AVŞA Denizcilik İ..
 ACT Deniz Taşımac..
 AY İnşaat Turizm ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim