Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kuşadası'nda büyük yoğunluk...
Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Kuşadası'nda, limana bu sabah 4'ü transatlantik 6 yolcu gemisinin yanaşması yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Kuşadası Ege Ports Limanı'na bu sabah aynı saat içerisinde Bahama bayraklı ''Navigator Of The Seas'' ve ''Nautica'', Hollanda bayraklı ''Noordam'', Bermuda bayraklı ''Ruby Princess'', Yunanistan bayraklı, ''Calypso'' ve Malta bayraklı ''Arethusa'' gemileri geldi.

Limana yanaşan ''Navigator Of The Seas'', ''Noordam'', ''Ruby Princess'' ve ''Nautica'' isimli transatlantiklerin, iskelelerde yer bırakmaması nedeniyle ''Calypso'' isimli Yunanistan bayraklı gemi, Efes Antik Kenti'ne düzenlenecek turlara katılacak yolcularını limana indirdikten sonra açığa çıkarak demirledi.

500 yolcusuyla Kuşadası'na gelen gemi, Kuşadası'nda vakit geçirecek yolcularını daha sonra filikalarla karaya çıkarmak zorunda kaldı.

Kuşadası'na bir saat içerisinde yanaşan bu gemilerle 10 bin 370 turist geldiği bildirildi.

Ege Liman İşletmeleri AŞ (Ege Ports) Genel Müdürü Aziz Güngör, yaptığı açıklamada, Kuşadası Limanı'nın işletmesini özelleştirmeyle devralmalarının ardından limanı operasyonel ve güvenli bir liman haline getirerek, önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

EN GÜVENLİ LİMAN

Kuşadası Ege Ports Limanı'nın, ''Lloyd's List Türkiye Denizcilik Ödülleri''nde ''Yılın Turistik Yolcu Limanı'' olarak seçildiğini, ayrıca Uluslararası Kruvaziyer İşletmecileri Birliği'nce ''Dünyanın En Güvenli Limanı'' ödülüne layık görüldüğüne işaret eden Güngör, ''Kuşadası Limanı'na işletmeci olarak yatırımlarımız devam edecek. Amacımız sektörde her zaman rekabet içinde kalarak, en iyi yolcu limanı özelliğimizi korumak. Kruvaziyer turizminde, liman işletmecisi olarak dünya limanları arasında lider kuruluş haline gelmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Güngör, Kuşadası'na bugün 4'ü transatlantik 6 geminin birden gelmesinin yoğunluğa neden olduğunu ve 3. bir iskeleye ihtiyacın bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederek, şunları söyledi.

''Transatlantik gemiler iskeleleri doldurdu ve sabah ilk yanaşan gemilerden Yunan bayraklı 'Calypso' isimli yolcu gemisi, yolcusunu boşaltarak açığa demirlemek zorunda kaldı. Daha fazla gemi ağırlayabilmek için üçüncü iskeleye ihtiyacımız var. Bu konudaki yatırım için de bütün hazırlıklar tamamlandı ve yasal onay sürecine girildi. Kuşadası'nda üçüncü iskele tamamlandığında yolcu sayısı ve Kuşadası'na gelecek gemi sayısında büyük artış yaşanacak, bu da bölgeye ve Türkiye turizmine büyük katkılar sağlayacaktır.''

TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kuşadası'na kruvaziyer tur düzenleyen operatörlerden Tura Turizm Sorumlusu Leyla Öner ise yoğunluktan memnun olduklarını, ancak bu yoğunluğun yıl içine dağılarak devam etmesini istediklerini ifade etti.

Kruvaziyer turizmin her geçen yıl daha da büyüdüğünü, Kuşadası ve İzmir limanlarına da yoğun bir talep olduğunu belirten Öner, ''Transatlantiklerle tatil, her yıl daha da büyüyor. Bundan 10 yıl önce 500 ile 1000 yolcu kapasiteli gemiler bizlere devasa gelirken, bugün 3 bin 500 yolcu kapasiteli gemiler limanlarımıza yanaşmaya başladı. Bu büyüyen sektör karşısında bugünde sıkıntısını yaşadığımız yetersizlik kendini göstermektedir. Bugün 4 geminin Kuşadası Limanında yer olmamasına ve bazı gemilerinde açıkta demirlemesine neden olmaktadır. Büyüyen gemi sektörü içerisinde Kuşadası Limanının da büyümesi gerekmektedir'' diye konuştu.


Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 26.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YEŞİL Marmaris A...
 ERK Denizcilik
 ÖZSTAR Denizcilik
 TGS Shipping Serv..
 YAMAN Denizcilik
 NARAL Denizcilik
 MED MARİNE Kılavu..
 MARVEL Uluslarara..
 SERPEN Shipping
 CTM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim