Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Greenpeace gemileri, petrol şirketleriyle savaşıyor
İki Greenpeace gemisi daha, dünyanın petrol sorunlarıyla savaşmak üzere yola çıktı.

Arctic Sunrise adlı ilk gemi, bağımsız bilim insanlarından oluşan bir ekiple Meksika Körfezi'ne gidecek. Greenpeace üyeleri, bu faaliyetlerindeki amaçlarını "BP'nin neden olduğu, dünyanın en büyük petrol felaketlerinden biri olan sızıntının etkilerini incelemek ve BP'nin gerçekleri gizlemesine izin vermemek" şeklinde açıklıyorlar.

Greenpeace'in ikinci gemisi Esperanza ise, dünyanın en riskli bölgelerinde petrol çıkarmaya çalışan petrol endüstrisiyle mücadele edecek.

Esperanza, dünyanın bu en hassas alanlarından birinde tehlikeli petrol çıkarma faaliyetleri gerçekleştiren İngiliz Cairn Energy adlı şirketten faaliyetlerini durdurmasını istiyor.

Cairn Energy şirketi şu anda Grönland'ın Batı kıyısı açıklarında iki petrol kuyusu açıyor. Greenpeace, şirket amacını gerçekleştirdiği takdirde; mavi balinaları, kutup ayıları ve göçmen kuşları ile bilinen Kuzey Buz Denizi’nin, petrol şirketleriyle dolup taşabileceği uyarısında da bulunuyor.

ÇÖZÜM ENERJİ DEVRİMİNDE

Meksika Körfezi'nde nisan ayında BP'nin neden olduğu son yılların en yıkıcı petrol kazası için de, "ne ilkti ne de son olacak" değrlendirmesini yapan Greenpeace, "petrol felaketleri, radyasyon sızıntıları, iklim değişikliğinin yarattığı korkutucu etkiler, asit yağmurları… Bunların hepsi bugünkü verimsiz ve kirli enerji sistemi yüzünden" diyor ve çözümü işaret ediyor: "Enerji [D]evrimi."

MEKSİKA KÖRFEZİ'NDEKİ KAZA

20 Nisan 2010'da Meksika Körfezi'nde yaşanan 'kaza', Amerika Birleşik Devletleri'nin enerji politikasının başarısızlığı olarak yorumlanmıştı. Çevreciler, yaşananları insanlık dramı, ekonomi ve çevre felaketi olarak görüyorlar. Öte yandan ABD’nin Atmosfer-Okyanus Dairesi yetkilileri de, Meksika Körfezi'ndeki 'petrol kazası'nın, 21 yıl önce yaşanan ve büyük doğa tahribatına zemin hazırlayan Exxon-Valdez petrol tankerinin yıkımının dahi ötesinde sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunmuşlardı.

PETROL: DOĞA, İNSAN VE HAYVAN DÜŞMANI

ABD'nin Alaska eyaletinde 21 yıl önce yaşanan kaza ise, hem doğayı hem de insan geçimi büyük oranda etkilenmişti. Kazada ayrıca, kuşlar ve çeşitli balık türlerinin neredeyse yok olmasına yol açılmıştı.

Petrolü 'kirli endüstri' olarak niteleyen Greenpeace, Avrupa, Amerika, Asya ve Pasifik'te 40 ülkedeki varlığını sürdürüyor. Kuruluş, petrol şirketleriyle mücadelede aktif rol oynuyor.

Eklenme tarihi: 27.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALYONCU RoRo Shi..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 DETEK Deniz Tekno..
 DEKAMAR
 BERRAK Denizcilik
 NARAL Denizcilik
 ABC SHIPSTORE D..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 ORSA Tanker İşlet..
 KURŞUN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim