Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
09 Aralık 2025
Haber
Anket
Med Marine LNG uyumlu iki yeni römorkörü teslim etti
Med Marine, Noatum Maritime’a LNG uyumlu RAstar 3200-W tipi iki yeni römorkörü teslim etti. 80 ton çekme gücüne sahip römorkörler yüksek güvenlikli terminal operasyonlarında görev yapacak.



Med Marine, Noatum Maritime’a Med-A3200 serisine ait iki yeni römorkör ALNOUF ve ALYASAT 1 teslim ettiğini açıkladı. Ağustos ayı ortasında tamamlanan anlaşmanın ardından her iki römorkör, şirketin Ereğli Tersanesi'nden eş zamanlı olarak denize indirildi.

RAstar 3200-W tipi olarak üretilen LNG uyumlu terminal eskort römorkörleri, 32 metrelik boyları ve 80 ton çekme gücü ile yüksek güvenlik gerektiren terminal operasyonlarında görev yapmak üzere tasarlandı. FIFI-1 yangınla mücadele sınıfına sahip römorkörler; çekme, eskort, itme, yanaştırma ve yangınla mücadele gibi çok amaçlı operasyonlarda kullanılmak üzere donatıldı.

İnşa sürecinde LNG terminalleri gibi hassas sahalara yönelik yangın riskini azaltan sistemler, mürettebat için acil tahliye düzenlemeleri ve ileri güvenlik çözümleri uygulandı.

Her iki römorkörde ikiz dizel motorlarla çalışan azimut kıç tahrik sistemi (ASD) bulunuyor. Sabit hatveli pervaneler ve yüksek verimli nozullar sayesinde römorkörler hem yüksek çekme gücü sunuyor hem de zorlu liman operasyonlarında gerekli hassas manevra kabiliyeti sağlıyor.

Çift teslimatın, Med Marine ile Noatum Maritime arasındaki iş birliğini güçlendirdiği belirtilirken, şirketin özelleştirilmiş ve ileri teknolojiye sahip römorkör çözümleri üretmeye devam ettiği ifade edildi.

Teknik Özellikler

Uzunluk: 31,80 m
Genişlik: 13,20 m
Derinlik: 5,57 m
Su çekimi: 5,75 m
Çekme gücü: 80 ton
Hız: 12,5 knot
Mürettebat: 10 kişi



Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 9.12.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DELTA NAVIGATION ..
 ÖZSTAR Denizcilik
 BEREM Denizcilik
 REKA Denizcilik
 UZMAR Uzmanlar De..
 BERK Turizm Yatçı..
 KARAS Denizcilik
 ONEY Denizcilik G..
 GÖCEK Yatçılık
 YAVUZNAZ Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim