Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
09 Aralık 2025
Haber
Anket
Sudan'a gönderilen yardım gemisi Mersin'den yola çıktı
Mersin Limanı’ndan Sudan’a yardım malzemeleri taşıyan ‘İyilik Gemisi’, törenle uğurlandı. ‘NZ NINGBO’ isimli gemi, AFAD ve BM iş birliğiyle Sudan’daki barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 10 bin 80 adet çadır taşıyor.

Törene AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valisi Atilla Toros ve BM Göç Örgütü Sudan Misyon Şefi Muhammed Rıfat katıldı.



AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Sudan’daki insani kriz nedeniyle özellikle barınma ihtiyacının arttığını vurgulayarak, “Sudan’daki kriz devam ediyor, zor durumda olan insanlara ulaştırılmak üzere bu gemi gönderiliyor. Bugün, Sudan’a yardım göndermeye devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin Sudan’a yaptığı insani yardımların uzun süredir devam ettiğini belirten Pehlivan, daha önce 5 bin 500 ton insani yardım malzemesi gönderildiğini hatırlattı ve “Bu gemi ile de Sudan’daki kardeşlerimizin barınma ihtiyaçlarına katkı sağlanacak” dedi.

BM Göç Örgütü Sudan Misyon Şefi Muhammed Rıfat ise, Sudan’daki insani krizin boyutlarına dikkat çekerek, 9.6 milyon insanın yerinden edildiğini ve bu kişilerin barınma konusunda büyük zorluklar yaşadığını ifade etti. Rıfat, Türkiye’nin yaptığı barınma desteğinin, bu aileler için sadece barınak sağlamak değil, aynı zamanda onur ve güvenlik anlamına geldiğini belirtti.

Törenin ardından ‘İyilik Gemisi’, protokolün el sallamaları eşliğinde Mersin Limanı’ndan Sudan’a doğru yola çıktı. Sudan’daki mağdurlara yardımcı olmak amacıyla bu tür insani yardım faaliyetlerinin sürdürüleceği ifade edildi.




Kaynak: mersinportal
Eklenme tarihi: 9.12.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELMAR Denizcilik
 LIGHTTOURS Seyaha..
 TRUVA Denizcilik
 YAĞCI Denizcilik
 SETA Denizcilik v..
 ARZU YATCILIK TUR..
 NAVİGA Yatçılık
 DENTAŞ Denizcilik
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 DADAYLILAR
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim