Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
14 Şubat 2026
Haber
Anket
Rusya’dan Odessa Limanı’na kanlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
13 Şubat gecesi Rusya’nın insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırılarda Odessa bölgesindeki bir liman hedef alındı. Saldırıda bir sivil hayatını kaybederken, altı kişi yaralandı. Bölgedeki enerji altyapısı ve yerleşim yerleri de ağır hasar gördü.



Ukrhaber‘in verdiği haberde, Ukrayna Yeniden İnşa ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleksiy Kuleba ile Odessa Bölge Valisi Oleg Kiper’in yaptığı açıklamalara göre, Rus ordusu gece boyunca bölgeyi “Şahid” tipi dronlarla hedef aldı.

Can Kaybı ve Yaralılar

Saldırı sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, üçü ağır olmak üzere altı sivil yaralandı. Yaralıların tamamına gerekli tıbbi müdahale yapılırken, kurbanların hepsinin sivil olduğu vurgulandı.

Liman ve Altyapıda Ağır Hasar

Saldırıların ana hedefi liman, konut, sanayi ve enerji altyapısı oldu:

* Liman: Gübre depoları hasar gördü. Liman sahasında bulunan vagonlar ve dört binek araçta yangın çıktı.
* Odessa Şehri:> Dron parçaları bir otomobil galerisi ve bir sanatoryumun üzerine düştü. İki dron doğrudan apartman dairelerine isabet etti.
* Enerji Altyapısı: DTEK enerji tesisleri ciddi hasar aldı. Şirketten yapılan açıklamada, yıkımın boyutunun çok büyük olduğu ve onarım çalışmalarının uzun süreceği belirtildi. Şehirde su, elektrik ve ısıtma sistemlerinde kesintiler yaşanıyor.



Rusya Lojistik Hatları Hedef Alıyor

Bakan Kuleba, Rusya’nın Ukrayna’nın lojistik ve ihracat kabiliyetini sistemli bir şekilde yok etmeye çalıştığını ifade etti. Aynı gece Dnipropetrovsk bölgesindeki demiryolu altyapısının da hedef alındığı, ancak burada can kaybı yaşanmadığı ve tren seferlerinin aksamadığı bildirildi.

“Rusya, ihracatı, iş dünyasının işleyişini ve cephe hattındaki toplulukların hayatta kalmasını sağlayan altyapıyı bilinçli olarak hedef alıyor.”

13 Şubat Saldırı Raporu

Ukrayna Hava Savunma Kuvvetleri’nden alınan bilgilere göre, Rusya gece boyunca:

* 154 insansız hava aracı ve balistik füzelerle saldırı düzenledi.
* Hava savunma sistemleri hedeflerin büyük çoğunluğunu imha etti.
* Ancak 18 farklı noktada füze ve dron isabeti, 2 noktada ise enkaz düşmesi sonucu hasar meydana geldi.

Ekiplerin bölgedeki enkaz kaldırma ve yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.



Kaynak: ukrhaber
Eklenme tarihi: 14.02.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 POLARİS Denizcili..
 CAMUZLAR Sea Prod..
 RAYBEN Denizcilik..
 KAMAN Denizcilik ..
 ATLAS GRUP Denizc..
 VBG Denizcilik
 ALTERNATİF Denizc..
 UND RORO İşletmel..
 LİDER Gemi işletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim