Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
09 Mart 2026
Haber
Anket
SANMAR, BOTAŞ için inşa ettiği dört tam elektrikli Römorkörün teslimatını gerçekleştirdi
SANMAR Denizcilik, BOTAŞ için inşa ettiği dört adet tam elektrikli ElectRA serisi römorkörü Tuzla’da düzenlenen törenle teslim etti. Türkiye’nin enerji güvenliğinde kritik rol oynayacak römorkörler, LNG terminallerinde sıfır emisyonla hizmet verecek.



Türkiye’nin enerji arz güvenliği ve denizcilikte yeşil dönüşüm hedefleri doğrultusunda önemli bir adım daha atıldı. SANMAR, kuruluşunun 50. yılında BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.) için inşa ettiği ileri teknolojiye sahip dört adet tam elektrikli römorkörün teslimatını gerçekleştirdi.

LNG Terminallerinde Sıfır Emisyonlu Operasyon Dönemi

Robert Allan Ltd. imzalı ElectRA 2500SX tasarımı üzerine inşa edilen yeni römorkörler; BOTAŞ’ın stratejik öneme sahip Marmara Ereğlisi ve Saros FSRU terminallerinde görev alacak. BOTAŞ HİLAL, BOTAŞ BAYRAK, BOTAŞ AY ve BOTAŞ YILDIZ, LNG gemilerinin manevra güvenliğini çevreci bir altyapıyla sağlayacak. 27 Şubat’ta Tuzla Tersanesi’nde gerçekleşen tören, kamu ve özel sektörün “yeşil denizcilik” vizyonundaki iş birliğini bir kez daha belgeledi.

Yüksek Kapasiteli Batarya Teknolojisi ve Teknik Kabiliyetler

Her biri 5.085 kWh batarya kapasitesine sahip olan römorkörler, geleneksel yakıtlı emsallerine kıyasla karbon ayak izini minimize ediyor. 70 ton çeki gücü ve 13 knot hıza ulaşabilen bu teknolojik eserler, yıllık bazda yaklaşık 1.000 otomobilin emisyonuna eşdeğer bir karbon tasarrufu sunuyor. 25,4 metre boyundaki gemiler, yangın söndürme ve uzun süreli operasyonlar için yedek dizel jeneratör sistemleriyle desteklenerek güvenliği en üst seviyeye taşıyor.



SANMAR’ın 50. Yılında Küresel Denizcilik Vizyonu

Bu teslimatla birlikte dünya genelinde operasyondaki elektrikli römorkör sayısını 13’e çıkaran SANMAR, 50 yıllık mühendislik tecrübesini sürdürülebilir denizcilik hedefleriyle birleştiriyor. SANMAR Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven, yarım asırlık deneyimlerini yenilikçi çözümlerle dünya denizciliğinin geleceğine sunduklarını vurgularken; BOTAŞ LNG İşletme Müdürü Erdinç Deli projenin “Fosil Yakıt Kullanılmayan Denizcilik Endüstrisi” hedefleri için stratejik önemine dikkat çekti. Şirket, metanol yakıtlı projeleri ve alternatif enerji çözümleriyle dünya genelindeki inovasyon liderliğini pekiştirmeye devam ediyor.


Kaynak: netahaber
Eklenme tarihi: 9.03.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAFA Su Ürünleri
 GÖKALP Denizcilik
 GRANDE Ship Manag..
 NES TEKNOLOJİ
 A&G Denizcilik
 RANA Denizcilik
 BEŞİKTAŞ Denizcil..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 CONTAZ Gemi İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim