Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Savarona soruları !
Atatürk’ün mirası olan ve 1938’den sonra koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne yapacağını bilemediği Savarona’nın yakılmalar, terk edilmeler, çürütülmeler, kumarhane haline getirilmelerle geçen tarihine ne yazık ki fuhuş rezaleti de eklendi. 28 Eylül 2010 Çarşamba günü ajanslara düşen haber anonsu, Türk ulusu için büyük bir manevi değer taşıyan Savarona’nın fuhuş için kiralandığını ortaya koydu.

Olayın açığa çıkmasının ardından Kahraman Sadıkoğlu’nun TOBB’dan Kültür Bakanlığı’na kadar kendisi dışında herkesi suçlayan açıklamaları, karşı suçlamalar, demeçler ardı ardına geldi.

Bu korkunç olaya bir başka açıdan bakalım:

1) Savarona’nın bir haftalık charter (kiralama) bedeli 300-400 bin Euro arasında değişiyor. Belki garip gelecek ama özellikle megayat kiralama olayında bu denli büyük bedelleri kimin ya da kimlerin ödeyebileceği mutlaka bilinir.

2) Kiralama talebiyle gelen yeni bir isimse o kişi hakkındaki tüm bilgiler de derhal edinilir. Çünkü megayat kiralayan acentelerin en önemli işi, bu bedeli ödeme olanağına sahip olanları listelemek ve bu listeyi sürekli genişletmektir. Yani Savarona’yı bu rezaletin içine sokan kim ya da kimlerse, mutlaka kimlikleri ve yaptıkları işler hakkında “birilerinin” bilgisi vardır.

3) Yat kiralama şirketleri, kiralama talebiyle gelen müşteri hakkında her tür bilgiye sahip olmadan işlemi asla gerçekleştirmezler. Netice itibariyle toplam değeri 20 milyon dolardan başlayıp 500 milyon dolara kadar çıkabilen bir megayatın, kimliği kuşkulu birine kiralanması mümkün değildir.

4) Megayatını kiraya veren özel veya tüzel kişi ile megayatı üçüncü kişilere kiralamayı taahhüt eden acenteler arasında çok ciddi ve çok ayrıntılı sözleşmeler yapılır. Bu sözleşmelerde bütün yasadışı faaliyetler konusunda, bazen tekne bedeli tutarına kadar varabilen çok ciddi yaptırımlar söz konusudur. Hiçbir acente hiçbir iş için böyle bir riskin altına girmez.

5) Megayatlar ister kiraya verilsin ister özel kullanım için kullanılsın, uluslararası çaptaki sigorta şirketleri tarafından sigortalanır. Çok yüksek bedeldeki yatların sigorta bedelleri de çok yüksektir. Dolayısıyla teknenin en ufak bir kaza geçirmemesi için en yüksek düzeyde özen gösterilir.

6) Kiralanan megayatın kaptan dâhil bütün mürettebatı, megayatın sahibi veya sahibinin onayıyla acente tarafından tayin edilir. Mürettebatın en önemli görevlerinden biri de teknenin yasadışı faaliyetlerde kullanılmamasıdır.

Sonuç olarak Savarona’da yaşanan bu rezalet konusunda yapılan tekne sahibi veya temsilcilerinin “Nereden bilebilirdik?” şeklindeki açıklamalarının en küçük bir değeri yoktur. Sorumluluk tabii ki Savarona’yı 49 yıllığına kiralamış olan özel veya tüzel kişiye aittir.


Kaynak: Hürriyet (Yılmaz Öztürk)
Eklenme tarihi: 30.09.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YEŞİL Marmaris A...
 EGE Denizcilik
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 KERMANTRANS deniz..
 H M Denizcilik
 FATOGLU Gıda San...
 YILTUR Denizcilik
 ADAMARİN Tur. Taş..
 AMATUSA Denizcili..
 ADAMOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim