Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
12 Mayıs 2026
Haber
Anket
14 katlı 10.800 araç kapasiteli dev RoRo suya indirildi
Güney Koreli Hyundai Glovis için Çin'in Guangzhou Tersanesi'nde inşa edilen "Glovis Leader", 10 bin 800 araç kapasitesiyle dünyanın en büyük otomobil ve kamyon taşıyıcısı unvanını aldı. 230 metre uzunluğundaki ve 14 güverteli dev gemi, bir önceki rekortmen Höegh Aurora'yı bin 700 araçlık farkla geride bıraktı. LNG ile çalışabilen gemi IMO'nun Tier III emisyon standartlarını da karşılıyor.



Güney Kore'nin devi Hyundai Glovis için Çin'de inşa edilen "Glovis Leader", 10 bin 800 araç kapasitesiyle dünyanın en büyük saf otomobil ve kamyon taşıyıcısı (PCTC) unvanını aldı.

Guangzhou Tersanesi'nde (GSI) China Shipbuilding Trading Co. Ltd. iş birliğiyle inşa edilen dev gemi, planlanan takvimin de önünde tamamlandı. 230 metre uzunluğundaki ve 40 metre genişliğindeki Glovis Leader, 14 güvertesiyle bir önceki rekortmen Höegh Aurora'yı bin 700 araçlık farkla geride bıraktı. Höegh Aurora'nın kapasitesi 9 bin 100 araçta kalmıştı.

Gemi 19 knot seyir hızına ve 10,5 metre tasarım taslağına sahip.

ELEKTRİKLİ ARAÇTAN AĞIR KAMYONA GENİŞ YELPAZE

Glovis Leader yalnızca standart otomobilleri değil, elektrikli araçları, hidrojenle çalışan taşıtları ve ağır kamyonları da taşıyabilecek şekilde tasarlandı. Bu esneklik, küresel otomobil lojistiğinde değişen araç profiline yanıt veriyor.

Çift yakıtlı sisteme sahip gemi hem LNG hem geleneksel yakıtla çalışabiliyor. Optimize edilmiş gövde tasarımı ve atık ısı geri kazanım sistemleriyle donatılan Glovis Leader, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Tier III emisyon standartlarını karşılıyor. Bu sayede azot oksit salınımı ciddi oranda düşürülmüş oluyor.

ÇİN'İN GEMİ İNŞA SANAYİİNDE YÜKSELİŞİ

Çin Devlet Gemi İnşa Şirketi (CSSC) çatısı altında tamamlanan proje, Pekin'in yüksek teknolojili gemi yapımındaki stratejik hamlesinin son örneği. Uzmanlar Glovis Leader'ın küresel deniz yoluyla otomobil taşımacılığında yeni bir ölçüt belirlediğini, Çin'in bu sektördeki artan ağırlığını gözler önüne serdiğini vurguluyor.



Kaynak: Halktv
Eklenme tarihi: 12.05.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKOP Gemi
 CAPELLA Denizcili..
 NES TEKNOLOJİ
 NEVMAR Denizcilik..
 ELİT Denizcilik S..
 ALMEYDA
 GOKTAS Yatcilik L..
 IMB Shipping and ..
 BLUETANKERS
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim