Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
12 Mayıs 2026
Haber
Anket
Fethiye'ye kruvaziyer gemisi geldi
2026 turizm sezonu Fethiye’de kruvaziyer hareketliliğiyle başladı.

Allura kruvaziyer gemisi 1160 yolcu ve 776 personelle Fethiye’ye geldi. Ölüdeniz ve Kayaköy turlarıyla ilçede turizm hareketliliği oluştu.

Marshal Adaları bayraklı “Allura” isimli dev gemi sabah saatlerinde ilçeye ulaştı. 246 metre uzunluğundaki gemi, Fethiye Limanı’na yanaşamayınca Şövalye Adası açıklarına demirledi. Gemide bulunan 1160 yolcu ve 776 personel, filika teknelerle kıyıya taşındı. Gün boyunca ilçede hareketlilik artarken turistlerin büyük bölümü Ölüdeniz ve Kayaköy turlarına katıldı, şehir merkezinde ise yoğunluk oluştu.



Allura kruvaziyer gemisi Fethiye açıklarına demirledi

Fethiye’ye gelen Allura isimli kruvaziyer gemisi, sezonun ilk büyük yolcu hareketini oluşturdu. Mikonos’tan hareket eden gemi, sabah saatlerinde Fethiye açıklarına ulaştı ve liman kapasitesi nedeniyle Şövalye Adası çevresinde demirledi. Gemide bulunan 1160 yolcu ve 776 personelin karaya taşınması için filika tekneler kullanıldı. Bu süreç gün boyunca devam ederken kıyıya çıkan yolcular ilçede turizm hareketliliğini belirgin şekilde artırdı.

Ölüdeniz ve Kayaköy turları yoğun ilgi gördü

Gemiden inen turistlerin önemli bir bölümü Fethiye’nin en bilinen turizm noktalarına yöneldi. Özellikle Ölüdeniz ve Kayaköy turları yoğun ilgi gördü. Doğal güzellikleriyle bilinen Ölüdeniz bölgesi gün boyunca ziyaretçi akınına uğrarken, tarihi dokusuyla öne çıkan Kayaköy de kruvaziyer yolcularının en çok tercih ettiği rotalardan biri oldu. Tura katılmayan yolcular ise şehir merkezini gezerek alışveriş yaptı.

Şehir merkezinde turizm yoğunluğu oluştu

Fethiye şehir merkezi kruvaziyer gelişinin etkisiyle gün içinde hareketlendi. Özellikle Paspatur Çarşısı ve sahil bandında yoğunluk yaşandı.Yerel esnaf, sezonun ilk kruvaziyer gemisinin ilçeye ekonomik hareketlilik getirdiğini belirtti. Gün boyunca süren ziyaretlerin bölge ticaretine olumlu yansıdığı ifade edildi.

Allura gemisi akşam saatlerinde Bodrum’a hareket edecek

Fethiye’de gün boyu kalan Allura kruvaziyer gemisinin akşam saatlerinde Bodrum’a doğru hareket edeceği öğrenildi. Böylece gemi, Ege turu kapsamında bir sonraki durağına geçecek. Sezonun ilk kruvaziyer seferiyle birlikte Fethiye’de turizm hareketliliğinin önümüzdeki günlerde artarak devam etmesi bekleniyor.


Kaynak: Turizmajansı
Eklenme tarihi: 12.05.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYSA Denizcilik A..
 ESENKIYI Denizcil..
 YILMAR Denizcilik..
 SAMSUN Shipping
 MY SHIP Group S.A..
 TUNCMETE Denizcil..
 ERDOĞDU Denizcili..
 EFE Gemi İşletmec..
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 SARIOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim