Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Piri Reis Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı
Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Piri Reis Üniversitesinin, dünya denizcilik sektöründe söz sahibi olacak bir üniversite olacağını söyledi. Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi 2010-2011 akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben 'Kaptan Arif Bayraktar gemisinin teslim töreninde sizi biraz üzdük ama şimdi çok sevindirici bir yere geldik. Sizi üzmek en son arzumuz. Burası bir eğitim mabedi. İnanılmaz bir ateş yaktınız, inanılmaz bir uğraş verdik ve bu üniversite kuruldu' şeklinde konuştu.

'Piri Reis Üniversitesi, dünya denizcilik sektöründe söz sahibi olacak bir üniversite olacak' diyen Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bizim üniversitemiz Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından desteklenen bir kurum. Türkiye'de döneminizde yapılan en büyük yatırım denizcilik eğitimine yapıldı. 400 denizci, zabit, işletmeci alınan yüksek okul ve fakültelerde bu seneki kontenjan 1310. Bu üniversite, mezun olduğunda işi hazır olan bir sektöre eleman yetiştiren bir üniversite. Böyle bir sektör kolay kolay bulunmaz. Piri Reis, geleceğin denizcilerini yetiştiriyor. Biz geleceğin armatörlerinin, işletmecilerinin, limancılarının temelini attık. Bizim sektörde yapılmış en büyük yatırım Piri Reis Üniversitesidir. Deniz Ticaret Odası olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu ilkle bütün kazanımlarımız sadece eğitime gidiyor.'

REKTÖR PROF. DR. SAĞ

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ da 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı başlangıcında üniversite olarak Marmara Denizi sahilinde yaklaşık 30 dönümlük arsa üzerindeki Türkiye'nin ilk ve tek çevreye duyarlı yeşil kampüsüne taşınacaklarını söyledi.

Sağ, dünyanın en saygın ve tanınmış denizcilik üniversiteleri arasındaki yerlerini almada emin ve somut adımlarla ilerlediklerini bildirdi.

Piri Reis Üniversitesinin mühendislik, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri, fen, sosyal bilimler, enstitüleri, yurt, misafirhane ve diğer sosyal tesisleriyle, yine 56 dönümlük halen boş olan Tuzla DSİ arazisinde eğitimine başlayabilmesi ve üniversiteye intifa hakkının verilmesi için Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne başvurulduğunu açıkladı.

2012-2013 eğitim ve öğretim yılında boşalacak 7 katlı mevcut binada ise deniz ve liman işletme, yatçılık ve yat işletmeciliği, sigortacılık, taşımacılık, bilgisayar programcılığı, otomasyon ve kontrol, lojistik ve güverte, makine ve gemi inşaatı, meslek yüksekokulu ile sürekli eğitim merkezi eğitimlerinin başlayacağını anlatan Prof. Dr. Sağ, şunları kaydetti:

'Önümüzdeki 10 yıl içinde Piri Reis Üniversitesi stratejik planında, 6 bin öğrenci, 400 öğretim elemanı kapasitesiyle denizciliğin her alanında uluslararası, dünya standartlarında eğitim verilmesinin hedeflendiği bir butik üniversite kavramı bulunuyor.

2010-2011 eğitim ve öğretim yılında Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümlerinde 132, Mühendislik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Bölümü'nde 30 yeni öğrencinin eğitime başladığı Piri Reis Üniversitesinde 2009-2010 döneminde Denizcilik Fakültesinde eğitime başlayan 138 öğrenci ile birlikte toplam öğrenci sayısı 300 oldu.'

Sağ, dünyanın en seçkin alt yapısı ile donatılacak Yeşil Kampüs bölgesinin tüm diğer denizcilik eğitim kuruluşlarının da kullanımına sunulacağını belirtti.

Törende, Başbakan Erdoğan'a öğrenciler tarafından çiçek sunuldu. Erdoğan, törenin ardından öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Bu arada Başbakan Erdoğan, Piri Reis Üniversitesine giderken yol üzerinde makam aracından inerek kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti ve çocuklara Oyuncak dağıttı.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 02.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEKE Group
 CANMAR Denizcilik
 DALYAN Denizcilik
 BEYKİM Petrolcülü..
 SERPEN Shipping
 OCEAN Shipping Ap..
 BATUHAN Denizcili..
 CEVAHİR Kara ve D..
 UND RORO İşletmel..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim