Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
13 Mayıs 2026
Haber
Anket
Gemide norovirüs alarmı! 1700'ü aşkın kişi karantinaya alındı
Dünya, son günlerde peş peşe gelen virüs haberlerini konuşuyor. "MV Hondius" yolcu gemisinde görülen hantavirüs vakalarının ardından bu kez de Fransa'da bir yolcu gemisinde norovirüs alarmı verildi. Fransız yetkililer, bir yolcunun norovirüs şüphesiyle ölmesinin ardından Bordeaux'da demirlemiş yolcu gemisindeki bin 700'den fazla kişinin karantinaya alındığını açıkladı



Dünya, "MV Hondius" yolcu gemisinde görülen hantavirüs vakaları nedeniyle yaşanan alarmı konuşurken, bu kez de Fransa'dan norovirüs paniği haberi geldi.

AFP'nin haberine göre Fransız yetkililer, bir yolcunun norovirüs şüphesiyle ölmesinin ardından Bordeaux'da demirlemiş yolcu gemisindeki bin 700'den fazla yolcu ve mürettebatının karantinaya alındığını açıkladı.

Ambassador Cruise Line şirketine ait geminin (yolcuların çoğunluğu İrlanda veya İngiltere'den olmak üzere bin 233 kişi) dün Bordeaux limanına vardığı bildirildi.

Sağlık yetkilileri, 90 yaşında bir yolcunun öldüğünü ve yaklaşık 50 kişinin norovirüs belirtileri gösterdiğini söyledi.

NOROVİRÜS NEDİR?

Norovirüs, mide ve bağırsakları etkileyen, son derece bulaşıcı bir virüstür. Halk arasında genellikle “mide gribi” olarak da bilinir. Özellikle kapalı ve kalabalık ortamlarda (okullar, hastaneler, kruvaziyer gemileri gibi) hızla yayılabilir.

HANTAVİRÜS PANİĞİ

DSÖ, Arjantin'den yola çıkan ve 10 Mayıs'ta Kanarya Adaları'nın Tenerife kentinde yolcuları tahliye edilen Hollanda bandıralı "MV Hondius" yolcu gemisinde tespit edilen ve hızla dünya gündemine oturan hantavirüs vakalarında artış yaşanabileceğini ancak bir pandemi riski görülmediğini bildirmişti.

Hantavirüsün çoğunlukla kemirgenlerden bulaştığı biliniyor. Kemirgenlerin kurumuş dışkı, idrar ve salyalarının karıştığı havanın solunması, bazen de kemirgen tarafından ısırılma ya da tırmalanmayla bulaşan virüs, ateş, yorgunluk ve kas ağrısı gibi semptomlara yol açıyor.

Solunum yetmezliğine de sebep olabilen virüs, bazı durumlarda iç kanama ve böbrek yetmezliği şeklinde seyrediyor.



Kaynak: Habertürk
Eklenme tarihi: 13.05.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALİ RIZA AKSOY De..
 LİKİTGAZ gemicili..
 MEMORIES Yatching
 BALU Yatçılık
 GRUP Asm
 AKNUR Denizcilik
 BAYRAKTAR Denizci..
 BARBAROS Yatçılık
 BORLU Çevik Akary..
 SDS Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim