Global Ports limanlarına Mayıs ayında 684 gemi yanaştı
Dünya'nın en büyük Kruvaziyar Limanı işletmecilerinden olan Türk firması Global Holding'in işlettiği Limanlara Mayıs ayında 684 gemi yanaştı.
Global Yatırım Holding'in açıklaması şöyle:
"Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding'in (GPH) Mayıs 2026'ya ilişkin yolcu istatistikleri web sitemizde Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmış olup, Yatırımcı İlişkileri - Raporlar - Yolcu İstatistikleri üzerinden ulaşılabilir.
Mayıs 2026'da limanlarımıza gelen konsolide gemi sayısı Mayıs 2025 seviyesinin %2 üzerinde gerçekleşirken, konsolide yolcu hareketleri de aynı dönemde %4 artış kaydetmiştir.
Limanlarımıza gelen gemilerin doluluk oranları ise konsolide bazda Nisan 2026'da %107 seviyesinde olmuştur.
Konsolide edilmeyen GPH limanları da dahil edildiğinde, Mayıs 2026'da tüm limanlarımıza gelen toplam gemi sayısı 684 ve toplam yolcu hareketleri 1.864.185 olmuştur."