Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Haziran 2026
Haber
Anket
Hürmüz Boğazı’nda gemi trafiği hareketlendi
ABD ile İran arasında varılan anlaşmanın ardından, Hürmüz Boğazı’ndaki ticari gemi trafiğinin son iki ayın en yüksek seviyesine ulaştığı bildirildi.



Denizcilik takip firması AXSMarine tarafından açıklanan verilere göre, Perşembe günü yeniden açılan boğazdan toplam 25 ticari gemi geçiş yaptı.

Bu rakam, Nisan ayının ortasından bu yana kaydedilen en yüksek günlük geçiş olarak kayıtlara geçti.



Rakamlar daha yüksek olabilir

Perşembe günü gerçekleşen gerçek geçiş sayısının açıklanandan daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor. Zira bazı gemilerin, boğazdan geçerken tespit edilmekten kaçınmak amacıyla AIS (Otomatik Tanımlama Sistemi) transponder sinyallerini kapattığı aktarılıyor.

Kritik geçiş noktası

28 Şubat’ta ABD ve İsrail saldırılarının savaşı tetiklemesinin ardından, İran boğazı fiilen kapatmıştı.Denizcilik otoriteleri, bu süreçte bölgedeki gemilere yönelik onlarca saldırı düzenlendiğini rapor etmişti.

Lloyd's List’in verilerine göre, savaştan önce boğazdan günde yaklaşık 120 gemi geçiyordu. Ekonomistler ise dünya genelindeki petrol ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihracatının beşte birinin bu rotadan gerçekleştirildiğini belirtiyor.

Savaş süresince boğazın kapalı kalması küresel petrol fiyatlarını yukarı çekmiş, enerji ve gübre gibi kritik emtiaların sevkiyatını sekteye uğratmıştı.



Kaynak: CNNTürk
Eklenme tarihi: 19.06.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PRUVA Denizcilik ..
 CHISIEL Dış Ticar..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 DEK Shipping
 ATASOY Denizcilik..
 ADA YATCILIK ve T..
 İLKE Denizcilik
 VERA Denizcilik
 ULUSAL Denizcilik
 TRANSPASİFİK deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim