Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
07 Temmuz 2026
Haber
Anket
Lüks yolcu gemisinde Norovirüs salgını patladı, gemi karantinada!
Bir yolcu gemisinde norovirüs salgını patlak verdi. Kaliforniya açıklarında seyreden gemide 120'den fazla yolcu ve mürettebat kusma ve ishal nedeniyle doktora başvurdu. Gemide acil sağlık protokolleri devreye sokuldu, gemi karantinaya alındı.



ABD'nin Kaliforniya eyaleti açıklarında bir yolcu gemisinde norovirüs salgını görüldü. 120'den fazla yolcu ve mürettebat 20 günlük sefer sırasında ishal ve kusma belirtileri gösterdi.

isinde, Alaska ve Kanada'nın Britanya Kolumbiyası eyaletini kapsayan 20 günlük sefer sırasında çok sayıda yolcu mide-bağırsak rahatsızlığı yaşadı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) verilerine göre, gemide bulunan 3 bin 32 yolcudan 102'si ile bin 144 mürettebat üyesinden 23'ü başta kusma ve ishal olmak üzere norovirüs belirtileri gösterdi. Toplam hasta sayısı böylece 125'e ulaştı.

Geminin 12 Haziran'da San Francisco'dan hareket ettiği, salgının ise 28 Haziran'da bildirildiği, seferin 2 Temmuz'da sona erdiği açıklandı.

Lüks yolcu gemisinde kabus günleri: Norovirüs salgını patladı, gemi karantinada!



GEMİ KARANTİNADA!

Salgının ardından Ruby Princess, Kaliforniya'nın San Francisco açıklarında kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri tamamlanıncaya kadar karantinaya alındı.

CDC'ye bağlı Gemi Sanitasyon Programı'nın (VSP), gemide uygulanan salgınla mücadele ve hijyen prosedürlerini uzaktan takip ettiği belirtildi. Şirketin hasta yolcu ve mürettebattan numuneler topladığı, semptom gösteren kişileri izole ettiği ve sağlık yetkilileriyle koordineli çalıştığı kaydedildi.

Princess Cruises tarafından yapılan açıklamada, "20 günlük Ruby Princess seferi sırasında sınırlı sayıda yolcuda hafif mide-bağırsak rahatsızlığı görüldü. Ekibimiz gelişmiş hijyen protokollerini derhal uygulamaya aldı. Vakalar azaldı ve düşük seviyede seyretmeye devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

Şirket ayrıca geminin yeni seferine çıkmadan önce kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon işleminden geçirileceğini duyurdu.

Lüks yolcu gemisinde kabus günleri: Norovirüs salgını patladı, gemi karantinada!

AYNI ŞİRKET AYNI VİRÜS NOROVİRÜS

Ruby Princess'te yaşanan olay, birkaç ay önce yine Princess Cruises filosundaki Caribbean Princess gemisinde görülen benzer norovirüs salgınını akıllara getirdi.

28 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Karayip seferi sırasında gemide bulunan 3 bin 116 yolcudan 102'si ile bin 131 mürettebat üyesinden 13'ü kusma ve ishal şikâyetiyle hastalandı. Salgının ardından hasta yolcu ve mürettebat izole edilirken, gemide kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) olayla ilgili inceleme başlatırken, Caribbean Princess'teki salgında herhangi bir can kaybı yaşanmadığı açıklandı.



Kaynak: tgrthaber
Eklenme tarihi: 6.07.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GAMMA Shipping
 DETEK Deniz Tekno..
 SANCAK Den. Nak. ..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 EŞMELER Tarım Ltd..
 İMAMOĞULLARI deni..
 DENAŞ Deniz Nakli..
 LAGON Shipping De..
 ADAMARİN Tur. Taş..
 SEFER Chartering
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim