Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Trabzon; işsizlik limanı!
Trabzon-Sochi arasında yapılan deniz ticaretinin, Rusya'nın limanı kapatmasıyla, sona ermesi 2 bin kişiyi ekmeğinden etti.

Türkiye ile Rusya arasında yapılan ve Trabzon ile Sochi kentleri arasında gerçekleştirilen deniz ticaretinin 1 Eylül tarihinden itibaren kapanması Trabzon'da 2 bine yakın kişinin işsiz kalmasına neden oldu. Deniz ticaretinin Rusya'daki durağı olan Sochi limanının, bu ülkede 2014 yılında yapılacak olan kış olimpiyatları nedeniyle alt yapısının yeniden onarılmak gerekçesiyle kapatması iki ülke arasında yapılan ticaretin durmasına neden oldu.

Bir çok yerli ihracatçı firmanın narenciye ürününü getirdiği Rusya' nın Sochi Limanı kapatılınca hem firmalar, hem de çalışanları bu durumdan etkilendi. Rusya' da 2014 kış olimpiyatları nedeniyle yapılan altyapı çalışmalarından dolayı şehir trafiğinin yetersiz kalması, Sochi Limanı'nın sadece yolcu limanı olması ve bunun için tasarlanması gibi nedenlerle Sochi Limanı'nın Rusya devleti tarafından 1 Eylül 2010 tarihinde yük gemilerine kapatıldı. Geçici çözüm olarak Samsun Limanı'nı kullanan firmalar buradan yükledikleri mallarını Sochi' ye 200 kilometre uzaklıktaki Novorossiski limanını kullanmaya başladılar. Sadece Trabzon' da iki ay içersinde 2 bin kişi işinden olması ve ayrıca kentin ekonomisine büyük bir darbe vuran limanın kapatılmasından sonra Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği harekete geçti.

YENİ LİMAN ADLER

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, ihracatçı firmaları Trabzon'dan gitmelerini önlemek için Rusya ile görüşmelere başladı. Bu görüşmeler doğrultusunda Sochi'ye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Adler Limanı yetkilileriyle görüşmeler yapıldı. Yapılan ikili görüşmeler sonucunda Adler Limanı ile bir anlaşmaya varan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ihracatçı firmaların 2010 Mayıs ayından itibaren Adler Limanı'nı kullanabilmeleri için protokol imzaladı. Hem yük hem de yolcu taşımacılığının yapılacağı Adler Limanı'nda ayrıca konteynır taşımacılığının yapılması için de anlaşma sağlandı.

2 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI

İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan," Sochi Limanı kapandıktan sonra bir çok firma ve gemi Samsun Limanı'na kaydı. İhracatını buradan yapmaya başladı. Bu sebepten Trabzon' da 2 bin kişi işsiz kaldı, ailelerini de düşündüğümüzde 10 bin kişinin zorda kalması demektir. 2 aylık süreçte 2 bin kişinin işsiz kalması şehir ekonomisini de etkileme başladı. Bizde Adler Limanı yetkileriyle bir anlaşma yaptık. Bundan sonra mallarımız Adler Limanı' na gidecek. Ayrıca sadece narenciye değil artık inşaat malzemesi taşımacılığı da yapılacak. Konteynır gemileri artık Trabzon Limanı'ndan bu gölgeden çıkan taş, maden, gibi maddeleri Rusya' ya ihracat yapabilecekler," dedi.

Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 27.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPELLA Denizcili..
 KEVSER Denizcilik
 HEDEF Shipping
 DOKA MARİN Gemici..
 HDR Denizcilik
 HUG Denizcilik
 ALFA tanker & ACM..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 NİKMARİNE
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim