Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Ekim 2026
Haber
Anket
Türk ve Alman gemi inşa sektörü İstanbul’da buluşacak
Türk-Alman Gemi İnşa ve Denizcilik Konferansı, 14 Ekim’de İstanbul Pendik’te düzenlenecek. Gemi inşa ve denizcilik alanında faaliyet gösteren 14 Alman şirketinin katılacağı etkinlikte, sektörel gelişmeler ve iş birliği olanakları ele alınacak.



Türk ve Alman denizcilik sektörü temsilcileri, 14 Ekim 2026 Çarşamba günü Marriott Hotel Pendik’te gerçekleştirilecek Türk-Alman Gemi İnşa ve Denizcilik Konferansı’nda bir araya gelecek. İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) tarafından iletilen bilgilere dayanarak yayımladığı duyuruya göre etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

İki ülkenin gemi inşa sektörü değerlendirilecek

Etkinlik programına göre saat 09.00’daki açılışta DEinternational Servis Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Ayça Gözmen Yalçın ile Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğundan Sebastian Geiger yer alacak.

Açılışın ardından Alman Gemi İnşa ve Deniz Teknolojileri Birliği’nden (VSM) Christian Schilling, Almanya’daki sektörel durumu aktaracak. Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’nden (GİSBİR) Mehtap Özdemir ise Türkiye’deki gemi inşa ve denizcilik sektörüne ilişkin sunum yapacak.

Teknolojiyle rekabet ve ortaklık fırsatları gündemde

Konferansa katılan 14 Alman şirketi, iki ayrı oturumda kısa tanıtım sunumları gerçekleştirecek. Panelde, Türk gemi inşa sektörünün teslimat ve sipariş durumu, teknolojiye dayalı rekabet olanakları ve Avrupa’nın yeni denizcilik sanayi stratejisi kapsamında Türk-Alman ortaklığı değerlendirilecek.

Etkinlikle iki ülkenin sektör temsilcileri arasında yeni iş bağlantıları kurulması, potansiyel ortaklıkların değerlendirilmesi ve bilgi paylaşımının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Öğleden sonra ikili iş görüşmeleri yapılacak

Sirkülerde konferansın saat aralığı 09.00–13.00 olarak belirtilirken, ek programda öğle yemeği ve iş ağı görüşmeleri 12.30–14.00, bireysel B2B görüşmeleri ise 14.00–17.30 saatleri arasında planlanıyor.

Alman şirketleri ile potansiyel Türk iş ortakları arasındaki görüşmeler, bireysel randevu düzenine göre gerçekleştirilecek. Sektörel etkinlik boyunca Almanca-Türkçe simultane tercüme sağlanacak.



Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 8.10.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RANMARİNE Denizci..
 NİKMARİNE
 ETA Petrol A.Ş.
 MAYAMARINECYPRUS ..
 KAMAN Denizcilik ..
 TAM Denizcilik
 OMSAN Lojistik A...
 DESE Crew Managem..
 ALTERNATİF Denizc..
 TEKNOMARİN Denizi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim