Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Ekim 2026
Haber
Anket
Süveyş Kanalı’nda yeni dönem başlıyor
Süveyş Kanalı İdaresi, 25 yaş ve üzerindeki gemiler için zorunlu teknik denetim ve test uygulamasını başlattı. Yeni düzenleme, yaşlı gemilerle faaliyet gösteren armatörlere ek maliyet getirirken, denetim süreçlerinin seferlerde gecikmelere yol açabileceği değerlendiriliyor.



Dünya deniz ticaret filosunda yaşlı gemi sayısı artarken, Süveyş Kanalı İdaresi (SCA) güvenlik ve teknik kontrolleri sıkılaştırmaya yönelik yeni bir uygulamayı yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında, 25 yaş ve üzerindeki gemilerin kanaldan geçiş izni alabilmesi için kapsamlı teknik inceleme ve testlerden geçmesi zorunlu hâle geldi.

İdare tarafından yayımlanan ve bu hafta gemi acentelerine iletilen talimatlara göre, söz konusu denetimlerin tamamlanması ve ilgili ücretlerin peşin ödenmesi, geçiş izni alınabilmesi için temel şartlar arasında yer alıyor.

Yeni düzenlemede, son denetiminden itibaren altı ay içinde yeniden Süveyş Kanalı’ndan geçecek gemiler için belirli bir muafiyet imkânı da tanındı. Buna göre, önceki incelemenin ardından herhangi bir arıza, teknik kusur veya olumsuz bulgu kaydedilmeyen gemilerin denetimi tekrarlaması gerekmeyecek.

Uygulamanın tüm gemi türlerini kapsaması, özellikle ileri yaştaki gemilerle faaliyet gösteren armatörler ve işletmeciler açısından sefer planlamasını daha kritik hâle getiriyor. Denetimlerin ne kadar süreceğinin henüz açıklanmaması ise kanal geçişlerinde yaşanabilecek olası gecikmelere ilişkin belirsizliği artırıyor.

Özellikle düzensiz sefer programlarıyla çalışan gemilerde, denetim için ayrılacak ek süre ve ödenecek ücretlerin operasyonel planlamada dikkate alınması gerekecek. Yeni düzenlemenin, yaşlı gemilerle Süveyş Kanalı’nı kullanan denizcilik şirketlerinin maliyet ve zaman yönetimi üzerinde etkili olması bekleniyor.


Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 17.10.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PASİFİK Gemi Onar..
 PROMOTE A.Ş.
 ERŞEN Denizcilik
 ALFEKS ALESTA Den..
 RANA Denizcilik
 AKGÜNLER Denizcil..
 UFUK DENİZ Gemici..
 AKNUR Denizcilik
 AYNACI Denizcilik
 İSTANBUL DENİZCİL..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim