Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiler sigortalanacak
Denizcilik Müsteşarlığı tarafından hazırlanan, ''Deniz Alacaklarına İlişkin Gemilerin Sigortalandırılması ve Denetlenmesi Hakkında Yönetmelik'' Resmi Gazete'de yayımladı.

Yönetmelik, Türk bayrağı taşıyan gemiler ile bayrağına bakılmaksızın Türk deniz yetki alanında bulunan liman tesislerine gelen veya bu liman tesislerinden ayrılan gemilerin deniz alacaklarına ilişkin sigortalandırılması ile ilgili yükümlülükleri ve denetimlere yönelik usul ve esasları belirliyor.

''Gemi''nin, ''adı, tonilatosu ve kullanma amacı ne olursa olsun denizde kürekten başka aletle yola çıkabilen her araç'' olarak tanımlandığı yönetmelik, savaş gemilerini, yardımcı savaş gemilerini veya ticari maksatlı olmayan ve kamu hizmeti için kullanılan devlete ait veya devlet tarafından işletilen gemileri kapsamıyor.

Yönetmeliğe göre, Türk bayrağı taşıyan gemiler, donatanları tarafından deniz alacaklarına karşı bir koruma ve tazmin sigortası ile sigortalandırılacak. Bu yönetmelik kapsamındaki liman tesislerine gelen tüm gemilerin, deniz alacaklarına karşı geçerli bir koruma ve tazmin sigortasına sahip olmaları zorunlu olacak.

Deniz alacaklarına karşı yaptırılan koruma ve tazmin sigortasına ait poliçenin gemide bulundurulması zorunlu tutuldu. Liman tesislerinde bulunan gemilerde, bu sigorta poliçesinin gemide taşındığı ve geçerli olduğu liman başkanlıkları tarafından her zaman kontrol edilebilecek. Sigorta poliçesinin gemide bulundurulmadığı hallerde, liman başkanlığı tarafından gemiye liman tesisinden uzaklaştırma emri verilecek. Bu durumdan, Müsteşarlık ve ilgili bayrak devleti haberdar edilecek. Ayrıca bu geminin donatanı tarafından sigorta poliçesinin aslı ibraz edilene kadar liman tesislerine girme talebi kabul edilmeyecek.

Yönetmelik, 1 Temmuz 2011'de yürürlüğe girecek.

Kaynak: Haber10
Eklenme tarihi: 15.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇEŞME Balik Turu
 KOÇ Topluluğu
 BEYKİM Petrolcülü..
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 MARİNTEK Danışman..
 DETEK Deniz Tekno..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 EMİROĞLU Denizcil..
 ANKA Denizcilik
 INKA Crew Managem..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim