Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
02 Kasım 2026
Haber
Anket
Yemen açıklarındaki Türk bayraklı gemilere Husi saldırısı uyarısı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığ, Yemen limanları açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemiler için ISPS Kod Güvenlik Seviyesi 3 olarak belirtti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’ndan oda üyelerine gönderilen sirkülerde, Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik (ISPS) Kod’a tabi limanların ve Türk bayraklı gemilerin uyguladığı güvenlik seviyelerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı web sayfasında güncel olarak yayımlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Yemen limanları açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemiler için ISPS Kod Güvenlik Seviyesi 3 (Üç) olarak uygulandığı bilgisi verildi.

Çeşitli kaynaklardan ve ilgili kurumlardan alınan duyumlara göre, Yemen ve Yambu bölgesinde seyir gerçekleştiren ancak AIS sistemi kapalı olan veya gemi ile ilgili bilgilere ulaşılamayan tanımlanamayan gemilere Husiler tarafından saldırı düzenlenebileceği belirtildi. Olası tehditlere dikkat çekilerek muhtemel risklere karşı gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alınması çağrısında bulunuldu.

Yetkililer, özellikle kimliği belirsiz gemilere karşı dikkatli olunması, güvenlik seviyesine uygun tedbirlerin sürdürülmesi ve olası tehditlere karşı hazırlıklı bulunulmasının önemine dikkat çekiyor.

Bölgedeki güvenlik riskleri nedeniyle Türk bayraklı gemilerin ISPS Kod kapsamında belirlenen güvenlik prosedürlerine titizlikle uymaları ve gerekli tüm tedbirleri almaları önem taşıyor.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 2.11.2026




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKENDERUN Deniz..
 ATLANTİS Deniz Na..
 DİNÇ denizcilik
 TEMEL Denizcilik ..
 EMEK MARIN Ltd. S..
 SEA PARTNER Inc.
 UNİCORİMAN
 DESAS A.Ş.
 HAMALOĞLU Denizci..
 DESE Crew Managem..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim