Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk gemisi Pakistan'a enerji sağlayacak
Karadeniz Holding bünyesindeki Karadeniz Enerji Grubu tarafından inşa edilen 220 megavat gücündeki üçüncü enerji gemisi "Karadeniz Powership Kaya Bey", Pakistan’ın elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Karaçi açıklarına demirledi.



Karadeniz Holding’ten yapılan yazılı açıklamada, şirketin başlattığı "Dostluk Enerjisi Projesi" kapsamındaki üçüncü geminin, selzedeler için hazırlanan yardım konteynerleri ile birlikte Karaçi Limanı açıklarına ulaştığı belirtilerek, "Kaya Bey" gemisinin, 241 metre boyu ve 220 megavat kurulu gücü ile şu anda dünyanın en büyük enerji gemisi olma unvanını elinde bulundurduğu kaydedildi.

İki ülke arasındaki en büyük doğrudan yatırımlardan birisi olan bu proje için yarın Karaçi’de bir varış töreni düzenleneceği ifade edilen açıklamada, "Kaya Bey" gemisinin, demirleme çalışmalarının ve şebeke bağlantısının güvenli bir şekilde yapılması sonrasında nihai yerleşimi olan Korangi’ye hareket edeceği ve kademeli olarak elektrik üretimine başlayacağı belirtildi.

Bu proje ile 12 milyon nüfuslu Karaçi şehrinin elektrik ihtiyacının yüzde 20’sinin 5 yıl boyunca "Kaya Bey" ile karşılanacağı vurgulanan açıklamada, enerji gemisinin, deprem, sel gibi doğal afetlerden etkilenmeden elektrik üretimine devam etmek gibi bir avantajı da bulunduğuna işaret edildi.

Verilen bilgiye göre, Karadeniz Holding Powership Projesinin ilk 2 gemisi; "Karadeniz Powership Rauf Bey" ile "Karadeniz Powership Doğan Bey", Irak’ta hali hazırda elektrik üretiyor. Irak ile başlayan yatırım projesinin ilk etabı Pakistan gemileri ile tamamlanmış olacak. İlk 4 gemi ile toplam 675 megavat enerji kapasitesine ulaşmayı hedefleyen Karadeniz Holding, yatırım değeri 500 milyon doları aşan bu gemilerin üçünü İstanbul’da, birini de Singapur’da inşa ettirdi.

Bunlara ilave olarak Türkiye’deki tersanelerde inşası başlayan ve toplam kapasitesi 640 megavat olan 4 enerji gemisinin 2011 yılı Mart ayından itibaren devreye girmesi planlanıyor.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 20.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARE Eğitim Ltd v..
 KOÇ Topluluğu
 BEREM Denizcilik
 C-M Denizcilik
 UGUR 44 Vapur Ac..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 LCM ROTA Denizcil..
 BODUROĞLU Denizci..
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 SAFİR Gemi Tasima..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim