Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Turizmciden liman zammı isyanı
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, önceki gün liman ücretlerine gelen yüzde 25 ila 50 arasındaki zam ile yıkıldıklarını belirterek, “Bu zammı acentelere nasıl anlatacağımızı bilmiyoruz” dedi.

İzmir'de Çiğli Rotary Kulübü'nün toplantısına konuşmacı olarak katılan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizmcinin KDV'den, ÖTV'den ve bürokrasiden kaynaklı sıkıntıda olduğunu vurgulayarak, “Bu dertlerimizin bitmesi, yatırımların önünün açılması bizim en büyük arzumuzdur. Bugün kruvaziyer limanına gelen turistlerden alınan ücretler fazladır” diye konuştu.

ACENTELERE NASIL ANLATACAĞIM

Kruvaziyer turizminin gelişimi için çaba sarfettiklerini anlatan Ulusoy, “Yine aynı dertlerle karşı karşıya geldik. Dün liman ücretlerine yüzde 25 ile yüzde 50 arasında yeni bir zam geldi. Nedir bunun sebebi? ‘Efendim çok gemi geliyor.’ O zaman Türkiye'ye çok Rus geliyor diye tarifeleri artıralım, gelmesinler. Şimdi ben bunu acentelere nasıl anlatacağım? Gemi işi yapan arkadaşlarım geldi. Ekim- kasım ayında fiyatlar yurtdışına veriliyor. Bu fiyatları şimdi biz nasıl anlatacağız? Bir yıl önceden söyleseniz istediğinizi yaparız” dedi.

GEMİLERİN ROTALARI DEĞİŞEBİLİR

Zamla birlikte kruvaziyer gemi başına 12- 13 bin dolar maliyet artışı olduğunu kaydeden Başaran Ulusoy, “Bu zam turizmi olumsuz etkileyecek. Türkiye'ye gelecek olan gemilerin burnunun başka tarafa döneceğini hesap edin. Gerek Kuşadası, gerek İstanbul. Ben başka ne yapabilirim; işte, liman fiyatlarını aşağı düşürmek için gayret sarf ederken karşımıza bu çıktı” diye konuştu.

İZMİR'DE AYAKBASTI ALINMAMALI

Ulusoy, İzmir'e gelen turistlerden ayakbastı parası alınması uygulamasına da son verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, ikinci kruvaziyer limanının ise kısa süre içinde yapılması gerektiğini ifade etti. Turizm temsilcilerini İzmir'de buluşturacak Travel Turkey Fuarı'na da her türlü desteği verdiklerini ifade eden Başaran Ulusoy, İzmirli firmalara da fuara destek olmaları yönünde çağrı yaptı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, şunları söyledi:

“Havayoluna da ayrı bir önem verilmeli. Havayolu olmadan turizm olmaz. Ben İzmir'de İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın bu konudaki mücadelesini bilirim. İz- Air'in kurulması için çok çaba harcadı. Antalya'da 2 havayolu şirketinin 24 uçağı var. İzmir'in bu konuda eksikliği oldu. İzmirliler bu havayoluna destek vermeliydi. Umarım İz-Air'in yeni sahibi Ali Sabancı da şirketin kuruluş amacına uygun hareket eder.”

Ulusoy'dan sonra söz alan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise Travel Turkey Turizm Fuarı'nın İzmir için önemine dikkat çekerek Ulusoy'a da İzmir turizmine hizmetleri için teşekkür etti.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 07.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KOÇ Topluluğu
 ERK Denizcilik
 GOODHOPE Shipping
 DEKAMAR
 KARTAL Gemi İşlet..
 JEDI Yacht
 MELİH Denizcilik
 SEAHAWK Training ..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 DALSAN Liman İnşa..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim