Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kayıp Başmühendisten hala haber yok
Litvanya'dan Hollanda'ya petrol taşıyan 'Rocket' adlı gemide 2 Ocak'ta esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Başmühendis 30 yaşındaki Muzaffer Utku Cinkara'nın Adana'daki ailesi perişan oldu. 10 gündür hiçbir haber alınamayan 7 yıllık gemici Muzaffer Utku Cinkara'nın, gemi kaptanı ve mesai arkadaşları tarafından denize atlayıp intihar etmiş olabileceği ihtimalinin öne çıkarılması baba emekli sigortacı Sinan Cinkara'yı isyan ettirdi.

EVLİLİK PLANLARI YAPIYORDU

Oğlunun evlilik planları yaptığını, kısa süre önce ev alıp dekorasyonuyla ilgilendiğini, anlatan baba Sinan Cinkara, "O gemide ne oldu da oğlum kayboldu bilmiyorum. Cevap aradığımız çok sayıda soru var. Ancak şunu iyi biliyorum, oğlum intihar etmiş olamaz" dedi.

Geden Lines şirketine ait 23 bin grostonluk petrol tankeri M/T Rocket, 2 Ocak günü saat 04.30'da Litvanya'nın Klaipeda Limanı'ndan, Hollanda'nın Rotterdam Limanı'na gitmek üzere yola çıktı. Tanker 60 mil ilerledikten sonra Başmühendis Muzaffer Utku Cinkara'nın kayıp olduğu belirlendi. Sabah saat 08.30 sıralarında makine dairesinde ekip arkadaşları ile birlikte çalışan Muzaffer Utku Cinkara, işlerini bitirdikten sonra kamarasına dinlenmeye çekildi. Cinkara, rutin olarak verdiği öğle raporunu getirmeyince, gemi kaptanı genç mühendisin bulunmasını istedi. Ancak gemi personelinin aramalarına rağmen Cinkara bulunamadı. Kaptanın talimatıyla Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne (Maritime Rescue Coordination Center-MRCC) çağrı yapıldı. Çağrı üzerine Litvanya MRCC civardaki tüm gemileri uyararak arama çalışmalarına yardımcı olmalarını istedi. Litvanya Hava Kuvvetleri'ne ait helikopter deniz üzerinde arama yaptı ancak, genç mühendisin izine rastlanmadı.

KÖTÜ HABER AİLEYİ ŞOKE ETTİ

Muzaffer Utku Cinkara'nın kaybolduğu haberi Adana'ya ulaşınca, ailesi şoke oldu. Genç mühendisin babası Sinan, annesi Gülay ve kardeşi Ufuk Cinkara, büyük üzüntü yaşadı. Muzaffer Utku Cinkara'nın çalıştığı geminin kaptanı ve mesai arkadaşları tarafından denize atlayıp intihar etmiş olabileceği yönünde ifade vermesi, Cinkara ailesinin tepkisini çekti.

Oğlunun evlilik planları yaptığını, kısa süre önce ev alıp dekorasyonuyla ilgilendiğini, yuva kurup mutlu bir hayat sürme beklentisi taşıdığını söyleyen baba Cinkara, "O gemide ne oldu da oğlum kayboldu bilmiyorum. Cevap aradığımız çok sayıda soru var. Ancak şunu iyi biliyorum, oğlum intihar etmiş olamaz" dedi.

HİÇBİR SORUNU YOKTU

Oğluyla en son 17 Aralık 2010 tarihinde görüştüğünü, hal hatır sorduktan sonra bankada biriktirdiği dövizini değerlendirme konusunda konuştuklarını anlatan baba Cinkara, oğlunun herhangi bir psikolojik sorunu olmadığını belirtti. Uluslararası deniz hukuku konusunda uzman bir avukatın yardımıyla oğlunun bulunmasına çalıştıklarını dile getiren Sinan Cinkara, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Muzaffer Utku Cinkara'nın doktor kardeşi 28 yaşındaki Ufuk Cinkara ise, geminin olaydan 5 gün sonra Rotterdam Limanı'na yanaştığını, Hollanda polisi ve Türk Konsolosluğu'ndan görevlilerin incelemelerde bulunduğunu anlattı. Ağabeyinin kaldığı kamaranın düzenli halde olduğunu, montunun kamarada bulunduğunu, bunun da gemi dışına çıkmadığını gösterdiğini kaydeden Ufuk Cinkara, tuvalette ve lavaboda kan olduğu söylenen kırmızı sıvı saptandığı ve bu maddenin araştırıldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi.

FAKÜLTEYİ BİRİNCİLİKLE BİTİRMİŞ

Muzaffer Utku Cinkara'nın 2003'te İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 'fakülte birincisi' olarak mezun olduğunu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın elinden diplomasını aldığını, ağabeyinin çalışmayı seven, idealleri bulunan bir insan olduğunu vurgulayan Ufuk Cinkara, sır perdesinin aralanmasını, her ne şekilde olursa olsun ağabeyinin bulunmasını istedi.

Kaynak: Haberler.com

Eklenme tarihi: 13.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ



Görünen oki bu işin arkasında bilinmeyen birşeyler var. Çünkü sabah görünen bir insan öğlen ortadan kayboluyor. Ailesi intihar ihtimalide yok diyorsa gemideki durumun yetkililerce daha detaylı araştırılması gerekiyor.

Yazan: gokhan pamuk - 14.01.2011 16:46:29



bence limanda unutulmuştur.turkon line dilara kalkavan gemisinde mersin limanında başmüh.kalkışa 1 saat kala kimseye haber vermeden dışarı çıkyor ve bu baş müh.hiç makina dairesine inmeyen biri olduğundan kimse gemide olmadığını farketmeden kalkıyorlar.belki böyle bişey olabilir.inş.öyledir.
Yazan: deniz - 12.01.2011 22:49:57



gemi kalkarken gemici bile eksik olsa belli olur ki başmüh.
Yazan: - 12.01.2011 10:18:02



böyle saçma haber olurmu.geminin makina başmakinisti gemide yok ama makinaya start veriliyor
Yazan: - 11.01.2011 22:56:04



yanlış veya tam olarak teyit edilmemiş bilgiler ve ifadeler kullanmayın ' Klaipeda'dan Rotterdam'a gitmek için hazırlık yapan gemide, hareket öncesi Başmühendis Cinkara'nın gemide olmadığı fark edildi ' ifadesi teyit edilmiş bir ifademidir böyle bir saçmalık olabilirmi geminin başmühendisi gemide yok ve hareket öncesinde bu farkediliyor gemi başmühendis olmadanmı limandan hareket ediyor ki keza hareket edemez sizin bu noktada doğru bilgilendirme ve teyit edilmiş bilgileri kullanmanız lazım ..bu olay üzerindeki sır perdesinin bir an önce kalkmasını ve denizci arkadaşların bu noktada hassas davranarak aile ve yakın çevresini rencide edecek ifadelerden kaçınması gerektiğini düşünüyor ailesi ve yakınlarına yaşanan bu olaydan dolayı camia olarak derin üzüntü duyduğumuzu bildirmek istiyorum.
Yazan: tuğalp tuncay - 11.01.2011 22:15:06



kuzeni gemi kalktıktan sonra gemide görülmüş diyor.Hepimiz gemide çalışyoruz adam gemide değilse limana neden bildirilmedi kalkmadan.yangına körükle gitmeyelim ama orada ne olduysa açıklasın gemi kaptanı.
Yazan: ali kaya - 11.01.2011 17:11:25



klaipeda iyi limandır takılmıştır orada. umarım bi hatuna takılıp kalmıştır daha kötüsünü aklımıza bile getirmeyelim..
Yazan: adnan atilla kaygaz - 11.01.2011 13:35:38



utkunun kuzeniyim.haberde bilgiler eksik werilmiş.. limandan sabah 04.30 sularında hareket ediliyor we litwanyya açıklarında saat 08.30 da utkunun gemide makina dairesinde görüldüğü bize söylendi. gemide olmadıgı saa 10.00-11.00 sularında farkedilmiş.
Yazan: ilker üçgül - 11.01.2011 13:29:46




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAN Dış Tic. ve L..
 ERCAN Denizcilik
 GEMAK Şirketler G..
 STATU Gemi Kirala..
 KOÇLAR Denizcilik
 CAPELLA Denizcili..
 SOLAR Gemi Kurtar..
 MASTER Petrol
 SANCAK Den. Nak. ..
 ONURSAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim