Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Deniz kızı Loreley bir kaptanı daha yaktı (VİDEO)
Almanya’nın Ren Nehri’nde kaptanları kendisine hayran bırakıp, gemilerin batmasına neden olduğu düşünülen deniz kızı Loreley bir kez daha kendinden söz ettirdi. Waldhof adlı gemi Loreley kayalıklarında yan yattı.

Ren Nehri'nin ulaşıma kapanmasına yol açan gemi kazası, Loreley efsanesini yeniden gündeme taşıdı.

Video'ları izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!


110 metre uzunluğundaki Waldhof adlı tanker, Loreley kayalıkları yakınında yan yatarken, akıntıya kapılan iki mürettebattan haber alınamıyor.

Ren Nehri vadisinde turistleri en çok çeken bölgelerden biri olan Loreley, aynı zamanda UNESCO'nun da Dünya Mirası Listesi'nde de bulunuyor. Ren'in orta kısımlarında yer alan bölgede, nehrin doğu cephesinde bulunan 125 metrelik sarp kayalık yüzyıllardır gemicilerin korkulu rüyası. Nehrin bu en dar geçiş noktası, deniz kızı Loreley ile biliniyor.

Altın saçlı deniz kızı Loreley

Efsaneye göre altın saçlı deniz kızı Loreley'ın o kadar güzel bir sesi var ki, şarkı söylediğinde bütün denizciler büyüleniyor. Deniz kızınının etkisine kapılan denizciler akıntıya dikkat etmedikleri için gemileri tam da bu bölgede devriliyor veya batıyor.

Loreley bölgesinde hâlâ nedeni tam olarak açıklanamayan birçok kaza meydana geliyor. Belki de efsanenin hâlâ canlı kalmasının en büyük nedeni de bu.

Kışın erken başladığı ve bol bol kar armağan ettiği Almanya'da son haftalarda ılıman seyreden hava sıcaklığı nedeniyle birçok nehir gibi Ren Nehri'nde de su seviyesi bir hayli yükselmişti. Bu günlerde Loreley'de bir geminin daha sebepsiz yere devrilmesi ve dikkat çekti.

Gemi sülfürik asit yüklüydü

2 bin 500 ton sülfürik asit yüklü gemi, geçtiğimiz Perşembe sabahı saat 5 sularında Loreley kayalıklarında yan yattı. 4 kişilik mürettebattan ikisi kurtarıldı, kaybolan diğer ikisinden ise umudun kesildiği belirtiliyor.

Sülfürik asitin Ren Nehrin'e karışma tehlikesinin şimdilik bulunmadığı ama geminin vanalarındaki basıcın artmasının durumu değiştirebileceği belirtiliyor. Kimyasalların nehre karışması halinde yükselen su seviyesi nedeniyle büyük bir çevre felaketi yaşanmasından endişe ediliyor. Gemiyi tekrar yüzdürme çalışmalarının ise günler alabileceği kaydediliyor.

Bingen'deki Federal Nehir ve Gemi Yönetimi'nden Martin Mauermann, geminin bir anda radardan kaybolduğunu kaydetti. Modern teknik standartlar ve tecrübeli mürettebata sahip olan geminin kaza öncesinde normal bir süratle ilerlemekte olduğu kaydedildi.

Kaynak: www.dw-world.de (GÖRÜNTÜ: Hürriyet)
Eklenme tarihi: 15.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARTAL Gemi İşlet..
 GÜNDEM Denizcilik..
 FIRST GROUP Inter..
 ONUR Makina San. ..
 INTERTRANS Denizc..
 KARADENİZ Yatçılı..
 İSKETE Deniz Taşı..
 ERDOĞAN Shipping
 EMİR Denizcilik
 AYANOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim