Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye sularında 48 bin deniz aracı kayıt altına alındı
Denizcilik Müsteşarlığınca “Bağlama Kütüğü” uygulamasıyla 18 grostonun altındaki 48 bin deniz aracının kayıt altına alındığını bildirildi.

Alanya Liman Başkanı Edip Ballıkaya, yaptığı açıklamada, Denizcilik Müsteşarlığı'nın “Bağlama Kütüğü” uygulamasıyla denizlerde ve iç sulardaki teknelerle 18 grostonun altındaki tescil belgesi bulunmayan 48 bin deniz aracının kayıt altına alındığını söyledi.

Ticari ve özel kullanıma mahsus 18 grostonun altındaki sicile kaydı zorunlu olmayan tekne ve diğer deniz araçlarının 30 Haziran 2009'da yürürlüğe giren “Bağlama Kütüğü” uygulamasıyla kayıt altına alınmaya başlandığını hatırlatan Ballıkaya, kayıt işlemini yaptırmayan deniz aracı sahiplerine liman başkanlıkları tarafından tebligat gönderileceğini belirtti.

Muhatapların, tebligat tarihinden itibaren 20 gün içerisinde kayıt işlemlerini yaptırması gerektiğini aktaran Ballıkaya, aksi halde deniz araçlarının kaydının silinerek faaliyetlerinin durdurulacağını söyledi.

Bağlama Kütüğü'ne kaydını yaptıran deniz araçlarının sahiplerinin her yıl vize işlemi yaptırmak zorunda olduğunu da hatırlatan Ballıkaya, Alanya'daki 1065 tekneden 685'inin bağlama kütüğü kaydını yaptırdığını ve 300'ün üzerinde kişiye de tebligat gönderildiğini ifade etti. Ballıkaya, 18 grostonun altındaki deniz aracı sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için Liman Başkanlığı'na başvurarak, araçlarının son durumu hakkında işlem yaptırmaları çağrısında bulundu.

BAĞLAMA KÜTÜĞÜ UYGULAMASI

Bağlama Kütüğü uygulamasına göre, gemi, tekne ve diğer deniz araçlarına mevcut isimlerinin yanı sıra TC kimlik numarası ya da araç ruhsat numarası benzeri bir numara verilecek. Ruhsatlandırılan tekne ve gemiler, Türkiye sularında bağlı bulunduğu limanın ismi ve kaydedildiği ruhsat numarasıyla tanınacak. Deniz araçlarına ait istatistiki bilgiler ve araçların özellikleri elektronik ortamda kayıt altına alınacak. Uygulama, araçların satış ve belgelendirme işlemlerinde de sahiplerine kolaylık sağlayacak.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 20.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OZKAN DENİZCİLİK
 ISKOMARINE Denizc..
 ADAFARM Su Ürünle..
 V-GO Yachting
 YEŞİL DALYAN Deni..
 AKMAN Dalış Merke..
 BORA Denizcilik S..
 ATA Holding A.Ş.
 MALATYA Belediyes..
 CİHAN Gemi Elektr..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim